Не все так однозначно? Що відповів Столтенберг на заяву України щодо вступу до НАТО (ВІДЕО)

До Альянсу - за пришвидшеною процедурою

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в п’ятницю, 30 вересня, відреагував на новини про заявку України на вступ до Альянсу за прискореною процедурою.

У відповідь на запитання журналіста щодо заявки Столтенберг сказав, що двері НАТО залишаються відчиненими для всіх демократичних країн Європи. Він повторив, що Альянс підтримує право України самій обирати свій шлях і механізми гарантування безпеки.

 - Союзники НАТО, коли зустрілись на саміті НАТО у Мадриді, також дуже чітко заявили, що ми підтримуємо право України обирати свій власний шлях, аби вирішувати, частиною яких саме механізмів безпеки вона хоче бути.

 

Потім, рішення щодо членства має бути ухвалене усіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо такі рішення консенсусом, - заявив Столтенберг, цитує УНІАН.

За його словами, зараз у НАТО зосереджені на тому, щоб надавати безпосередню підтримку Україні та допомагати їй захищатися.

 - Зараз це основний напрямок та основні зусилля союзників по НАТО, - резюмував Столтенберг.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 30 вересня, заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку.

Він запропонував, щоб на час переговорів про вступ України партнери нашої країни реалізували пропозиції щодо гарантій безпеки, перераховані в Київському безпековому договорі.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що війна росії проти України може закінчитися раніше, ніж наша держава пройде всі бюрократичні процедури вступу до НАТО.

Джерела: УНІАН, НВ, Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень