Дівчина заплатить сотні тисяч гривень: медуніверситет покарав сироту з Рівненщини

Бо порушила умови угоди

Тернопільський медичний університет імені І. Горбачевського через суд домігся від випускниці відшкодування за навчання.

Студентка з Рівненщини тепер заплатить 225 тисяч гривень, бо не відпрацювала три роки за направленням. Про це повідомляють у Держреєстрі судових рішень.

Відомо, що у 2011 році Наталія вступила до медуніверситету у Тернополі на денну форму навчання за державним замовленням як дитина-сирота.

Під час вступу студентка підписала угоду про те, що зобов’язується після закінчення інтернатури відпрацювати не менше трьох років за розподілом.

 

У випадку відмови випускниця мала повернути витрачені державою кошти на навчання та суму отриманої стипендії.

У травні 2017 року Наталія подала заяву з проханням видати їй направлення на роботу в Костопільський центр первинної медичної допомоги Рівненської області. Після одержання диплому лікаря випускниця поїхала працювати сімейним лікарем у Костопіль, звідки вона родом.

А у лютому 2020 року Тернопільський медуніверситет одержав лист від Костопільського центру первинної меддопомоги про те, що випускниця звільнилася за власним бажанням.

Таким чином, вона лише кілька місяців не допрацювала встановлені три роки. Навчальний заклад надіслав випускниці лист з проханням відшкодувати витрачені на навчання кошти та, не одержавши їх, позивався до суду.

Відповідачка та її адвокат подали відповідь до позову. 

 

Мовляв, відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці, обов`язковість відпрацювання після закінчення інтернатури є порушенням права громадянина щодо вільного вибору місця роботи.

Однак суд Костополя зобов’язав Наталії відшкодувати Тернопільському медичному університету 225 тисяч гривень, витрачених на її навчання та виплату стипендії.

Це рішення випускниця ще може оскаржити.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що це й же ж університет стягнув з мешканця Рівненщини майже 130 тисяч грн. Чоловік також не відпрацював три роки за розподілом. 

Тернопільський медуніверситет стягнув із рівненського студента майже 130 тисяч гривень

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень