Запхнула немовля в холодильник: матері дали два роки умовно (ВІДЕО)

Тепер жінка збирає капусту

Суд поставив крапку в моторошній історії, яка трапилася в селі Лютинськ на Рівненщині. У лютому 35-річну Олену запідозрили у вбивстві власної доньки.

Новонароджене немовля жінка сховала у морозильній камері холодильника. 

Про вагітність не зізнавалася рідним — 10-річному сину Віталію та співмешканцю. Олена доволі міцної тілобудови, тож ніхто із сусідів не помічав збільшений живіт. Не ставала вона і на облік у гінеколога.

Олена працювала у магазині. У день пологів була на роботі, потайки народила вдома. Дівчинки вирішила позбутися. За версією слідчих, кинула ще живу дитину в морозильну камеру холодильника й пішла спати. Під ранок співмешканцю поскаржилася на біль у животі, попросила відвезти до лікарні. В Олени відкрилася кровотеча, лікарі викликали слідчих, яким і зізналася, як позбулася дівчинки. Розтин встановив — немовля померло від переохолодження. 

- Тіло немовляти було замотане в рушник, поміщене до пакета, а знайшли його в морозильній камері холодильника, — розповів заступник начальника слідчого відділення поліції №1 м. Дубровиця Вадим Пінчук.

Судово-психіатрична експертиза визнала Олену осудною. За умисне вбивство доньки отримала два роки умовно. М'який вирок зумовлений пом'якшувальними обставинами — виховує неповнолітнього сина, не мала нарікань від соціальних служб. 

Жінка повністю визнала свою вину. Пояснила, що перебувала у важкому емоційному стані, мала сильний біль. Однак до кінця не може пояснити, чому так сталося, — наголосила прокурор Дубровицького відділу прокуратури Наталія Агатинська.

Олена й далі проживає в будинку, де заморозила немовля. Її не покинув співмешканець. З продуктового магазину Олену звільнили. Тепер працює на сезонних роботах у селі.

Нині місцевому фермеру допомагає збирати на полі капусту. Обличчя приховує і не йде на контакт: обговорювати трагедію з власним малюком категорично відмовляється.

І досі ні правоохоронці, ні односельці так і не дізналися мотиву, чому Олена заморозила доньку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень