Запечена картопля на Різдво за цікавим рецептом: таку бульбу розметуть
Це ідеальний гарнір до святкового столу
Картопля – улюблений овоч багатьох українців. Її люблять їсти у будь-якому вигляді, до святкового столу найкраще підійде печена картопля.
Інгредієнти:
- картопля - 2 кг;
- часник - кілька зубчиків;
- гусячий, качиний чи яловичий жир - 500 г;
- розмарин - кілька гілочок;
- цедра одного лимону;
- сіль.
Картоплю почистіть і поріжте на шматочки. Відваріть її з часником, сіллю та невеликою кількістю розмарину. Овочі мають стати м'якими, але не розпадатися.
Духовку розігрійте до 200 градусів з включеним вентилятором. Картоплю відкиньте на друшляк і дайте їй трохи обсохнути. Поверніть її у суху каструлю, накрийте кришкою та струсіть. Це трохи «розпушить» картоплю і дозволить отримати хрусткі краї.
Викладіть гусячий жир на деко разом з картоплею і відправляйте у духовку. Коли жир розтане, перемішайте картоплю, щоб вона була ним покрита і запікайте далі протягом години. Кожні 20 хвилин потрібно перемішувати картоплю, щоб вона рівномірно покривалась жиром.
Змішайте залишки розмарину з сіллю та цедрою.
Коли картопля набуде золотисто-коричневого кольору, вийміть її з духовки, перекладіть у миску, посипавши розмариновою сіллю.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ