Навіщо у воду до картоплі додають оцет? Секрет, про який майже ніхто не знає
Цей лайфхак вам згодиться, коли будете готувати «Вінегрет», «Олів’є» чи «Шубу»
Чимало хитрощів вигадали кухарі, щоб покращити смак усіляких страв. Якщо говорити про овочеві салати, то з усіх інгредієнтів найчастіше додають варену картоплю. При цьому потрібно якось примудритися зварити бульби так, щоб вони не розварилися.
Якщо зібралися приготувати вінегрет, олів’є, оселедець під шубою чи якийсь інший салат, де треба відварена картопля, то мало вибрати відповідний сорт і варити його в «мундирах».
Щоб картопля не розварилася і не розвалювалася у салаті, будучи нарізаною, господині застосовують одну хитрість.
Відварюючи бульби для салату з картоплею, додайте у воду трохи столового оцту. Завдяки цьому картопля покривається тонкою скоринкою, яка триматиме її форму після нарізки.
Як саме варити картоплю з оцтом?
Дочекайтесь, доки закипить вода, покладіть бульби.
На 2 л води візьміть 1-2 ст.л. столового 9% оцту. Так картопля залишиться твердою і цілою, хоч би скільки варилася
А ті, хто вважає, що оцет - не найкорисніший інгредієнт, можуть додати 1 ч.л. лимонної кислоти.
Якщо і цей варіант не влаштовує, покладіть при варінні картоплі 2-3 часточки лимона (1 часточка на 2 л води) або 1 ст.л. лимонного соку на 3 л води.
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ