Цей лайфхак зібрав понад 2 мільйони переглядів в TikTok: навіщо класти цукор поряд з сиром

Мало хто здогадався б, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру

Одним з найпопулярніших продуктів серед українців можна назвати саме сир. Однак, часто його неправильно зберігають, що призводить до зменшення терміну його придатності.

Мало хто б здогадався, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру (або 1 ч. ложкою цього продукту). В TikTok відео з цим способом зібрало чимало коментарів та переглядів.

Автор ролика стверджує, що він постійно кладе у контейнер, в якому зберігає сир, кубик цукру.

 

Навіщо він так робить? Все дуже просто.

 

Вся справа в тому, що сир в пакеті швидко пліснявіє, а якщо покласти його в герметичну ємність і ще й додати цукор, то останній вбиратиме в себе всю зайву вологу. 

В коментарях люди порадили свої способи зберігання сиру.

Наприклад, дехто каже, що можна загорнути його у пергаментний папір. А інші стверджують, що найкращий спосіб — це нарізати сир невеликими кубиками, заморозити їх і витягувати за потреби. Звичайно, були й такі, хто радив купувати лише такий шматок сиру, який можна з'їсти за 2-3 дні.

Як правильно зберігати сир в холодильнику: дієві поради

Слід нагадати, що лише за правильних умов зберігання сиру можна отримати свіжий продукт з тими ароматом і смаком, які були набуті у період його дозрівання. Коли ви кладете сир у холодильник, важливо звернути увагу на такі моменти як:

  • температура;
  • вологість.

Сирні продукти мають свій термін придатності, а тому після відкриття їх не можна зберігати надто довго. Сири полюбляють прохолоду, але не сильний холод. А тому для більшості видів ідеальною температурою зберігання буде 2-6 градусів.

Однак, слід також зазначити, що свіжі сири (моцарела тощо) повинна лежати у найхолоднішому місці в холодильній камері (тобто, внизу).

 

Напівтверді та тверді сири (пармезан, чеддер) полюбляють, коли середовище дещо «тепліше» — їх краще розміщувати на верхніх полицях. А ще сир дуже добре вбирає сторонні запахи.

 

Тому його потрібно захищати харчовою плівкою, контейнером чи фольгою.

Через занадто високу температуру може пришвидшитися зростання бактерій, а через низький смак і структура продукту зміняться. 

Вологість також відіграє важливу роль. Особливо у зберіганні таких видів як вершковий чи з блакитною пліснявою. Вони потребують підвищеної вологості для збереження своїх якостей. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень