Цей лайфхак зібрав понад 2 мільйони переглядів в TikTok: навіщо класти цукор поряд з сиром

Мало хто здогадався б, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру

Одним з найпопулярніших продуктів серед українців можна назвати саме сир. Однак, часто його неправильно зберігають, що призводить до зменшення терміну його придатності.

Мало хто б здогадався, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру (або 1 ч. ложкою цього продукту). В TikTok відео з цим способом зібрало чимало коментарів та переглядів.

Автор ролика стверджує, що він постійно кладе у контейнер, в якому зберігає сир, кубик цукру.

 

Навіщо він так робить? Все дуже просто.

 

Вся справа в тому, що сир в пакеті швидко пліснявіє, а якщо покласти його в герметичну ємність і ще й додати цукор, то останній вбиратиме в себе всю зайву вологу. 

В коментарях люди порадили свої способи зберігання сиру.

Наприклад, дехто каже, що можна загорнути його у пергаментний папір. А інші стверджують, що найкращий спосіб — це нарізати сир невеликими кубиками, заморозити їх і витягувати за потреби. Звичайно, були й такі, хто радив купувати лише такий шматок сиру, який можна з'їсти за 2-3 дні.

Як правильно зберігати сир в холодильнику: дієві поради

Слід нагадати, що лише за правильних умов зберігання сиру можна отримати свіжий продукт з тими ароматом і смаком, які були набуті у період його дозрівання. Коли ви кладете сир у холодильник, важливо звернути увагу на такі моменти як:

  • температура;
  • вологість.

Сирні продукти мають свій термін придатності, а тому після відкриття їх не можна зберігати надто довго. Сири полюбляють прохолоду, але не сильний холод. А тому для більшості видів ідеальною температурою зберігання буде 2-6 градусів.

Однак, слід також зазначити, що свіжі сири (моцарела тощо) повинна лежати у найхолоднішому місці в холодильній камері (тобто, внизу).

 

Напівтверді та тверді сири (пармезан, чеддер) полюбляють, коли середовище дещо «тепліше» — їх краще розміщувати на верхніх полицях. А ще сир дуже добре вбирає сторонні запахи.

 

Тому його потрібно захищати харчовою плівкою, контейнером чи фольгою.

Через занадто високу температуру може пришвидшитися зростання бактерій, а через низький смак і структура продукту зміняться. 

Вологість також відіграє важливу роль. Особливо у зберіганні таких видів як вершковий чи з блакитною пліснявою. Вони потребують підвищеної вологості для збереження своїх якостей. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному втрачено сумку з дитячими речами

Втрачено чорну сумку - шопер з малюнком палаючий кремль в районі Автовокзалу, садок 56. В сумці були дитячий рюкзак та дитяча сумочка з іграшковим птахом папугою. 

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

Більше оголошень