

Мало хто здогадався б, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру
Одним з найпопулярніших продуктів серед українців можна назвати саме сир. Однак, часто його неправильно зберігають, що призводить до зменшення терміну його придатності.
Мало хто б здогадався, що твердий сир можна зберігати зі шматком цукру (або 1 ч. ложкою цього продукту). В TikTok відео з цим способом зібрало чимало коментарів та переглядів.
Автор ролика стверджує, що він постійно кладе у контейнер, в якому зберігає сир, кубик цукру.
Навіщо він так робить? Все дуже просто.
Вся справа в тому, що сир в пакеті швидко пліснявіє, а якщо покласти його в герметичну ємність і ще й додати цукор, то останній вбиратиме в себе всю зайву вологу.
В коментарях люди порадили свої способи зберігання сиру.
Наприклад, дехто каже, що можна загорнути його у пергаментний папір. А інші стверджують, що найкращий спосіб — це нарізати сир невеликими кубиками, заморозити їх і витягувати за потреби. Звичайно, були й такі, хто радив купувати лише такий шматок сиру, який можна з'їсти за 2-3 дні.
Слід нагадати, що лише за правильних умов зберігання сиру можна отримати свіжий продукт з тими ароматом і смаком, які були набуті у період його дозрівання. Коли ви кладете сир у холодильник, важливо звернути увагу на такі моменти як:
Сирні продукти мають свій термін придатності, а тому після відкриття їх не можна зберігати надто довго. Сири полюбляють прохолоду, але не сильний холод. А тому для більшості видів ідеальною температурою зберігання буде 2-6 градусів.
Однак, слід також зазначити, що свіжі сири (моцарела тощо) повинна лежати у найхолоднішому місці в холодильній камері (тобто, внизу).
Напівтверді та тверді сири (пармезан, чеддер) полюбляють, коли середовище дещо «тепліше» — їх краще розміщувати на верхніх полицях. А ще сир дуже добре вбирає сторонні запахи.
Тому його потрібно захищати харчовою плівкою, контейнером чи фольгою.
Через занадто високу температуру може пришвидшитися зростання бактерій, а через низький смак і структура продукту зміняться.
Вологість також відіграє важливу роль. Особливо у зберіганні таких видів як вершковий чи з блакитною пліснявою. Вони потребують підвищеної вологості для збереження своїх якостей.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ
Їх це не обходить: освітянка пояснила, чому відмінники з України мають гірші оцінки за кордоном
Просто киньте це при посадці в лунку: зберете по три відра картоплі з куща
Вчені назвали найкрасивіше жіноче ім’я: воно популярне в Україні
В Україні виводять з обігу банкноту у 200 гривень: на що її замінять?
Вінілові шпалери відправляйте на смітник: дизайнери роблять ставку на новий довговічний матеріал
Золотий батон вже не буде жартом: скільки в Україні коштуватиме найпопулярніший продукт
Навіщо класти пакетик чаю в пилосос: прибиральниця ошелешила геніальним трюком (ВІДЕО)
Більше не варіть капусту для голубців: як за 5 хвилин зробити листя м’яким і ніжним
Додавайте по 3 краплі під час кожного прання і смороду більше не буде
Навіщо щодня «солити» воду в унітазі: хитрість, перевірена поколіннями
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415