Відомо, на скільки Україні вистачить власних запасів солі

Не забуваємо: ще у нас є імпортна сіль

Україна багата на сіль, адже у родовищах є понад 16 млрд тонн продукту, однак на сьогодні більшість із них не використовуються. Нинішніх запасів цього стратегічного продукту вистачить лише на 2-3 місяці.

Родовища кам’яної солі зосереджені на Донбасі, Прикарпатті та Закарпатті. Державним балансом запасів враховано 14 родовищ кухонної солі, в тому числі 8 – кам’яної.

 

На жаль, більшість з цих родовищ наразі не використовуються, — розповів заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов.

Він розповів, що після зупинки Державного підприємства «Артемсіль», виробництво солі продовжують менш потужні виробники. Так, своє виробництво збільшує одне з найстаріших солеварних підприємств в Україні – Дрогобицький солевиварювальний завод.

Поки ж на складах торговельних мереж є декілька тисяч тонн солі для населення. Її, з огляду на рекомендації Всесвітньої організації здоров’я щодо норми споживання людиною 2-3 кг солі на рік, вистачить на 2-3 місяці. Крім власних запасів, в Україні є й імпортна харчова сіль.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, щойно в вітчизняні торговельні мережі надійдуть партії імпортної солі, ціни стабілізуються на рівні 20-25 гривень за кілограм.

Джерело: Infoindustria

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень