Занедбаний будинок культури перетворили на школу (ФОТО)

На Рівненщині

Будинок культури в селі Жобрин була аварійною - із застарілим фасадом та занедбаними приміщеннями.

Його звели на початку 90-х років, однак довгий час він не функціонував через абсолютну зношеність, повідомляють у Рівненській ОДА.

Тепер цей будинок культури перетворили на сучасну школу, де незабаром навчатимуться 210 учнів із Жобрина, а також сусідніх сіл Углище, Руда Красна та Мочулки.
[media=203742]

Як розповів в.о. директора департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА Андрій Ярусевич, за два роки будівлю реанімували.

Торік реконструювали та утеплили фасад, замінили вікна. Цьогоріч в рамках Національного проєкту «Велике будівництво» продовжили внутрішнє облаштування. Зокрема, перепланували кабінети, укріпили стіни та стелю, відновили сходи, облаштували пожежну сигналізацію. Також провели роботи з благоустрою території біля школи, - зазначив Андрій Ярусевич.

За словами директора школи Віктора Панчелюги, нині школярі навчаються у дві зміни в фкількох приміщеннях, початківці, учні середньої та старшої школи розділені. Це незручно як дітям, так і вчителям. Введення в експлуатацію Жобринської ЗОШ дасть можливість організувати якісний навчальний процес в одну зміну.

У новій школі буде 12 класів, учительська, виробничі майстерні, актова та спортивна зали, костюмерна, гардеробна, а також медичний блок, читальна зала та кімната охорони.

Нагадаємо, у межах проєкту «Велике будівництво» зведено п’ять загальноосвітніх навчальних закладів на Рівненщині.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень