Життєво важливий урок техніки безпеки провели учням Дубна (ФОТО)

Аби не було біди

На Рівненщині триває місячник безпеки щодо поводження з газовими приладами. Тож в області розпочалися щорічні традиційні зустрічі газовиків з учнями навчальних закладів області.

Цього року вони відбуваються за дещо зміненим сценарієм.

[media=199703][media=199700]

У зв’язку із COVID про дотримання правил безпеки при користуванні газовими приладами газовики здебільшого розповідають просто неба з дотриманням дистанції.

Фахівець АТ «Рівнегаз» Людмила Бутенко нагадала учням Дубенської ЗОШ №7 I-III ступенів про обов"язкові вимоги при експлуатації газових приладів в побуті, розповіла про небезпеку, яку може нести газ, про те, як потрібно діяти в екстремальних умовах і про наслідки при порушенні правил безпеки.

[media=199701][media=199702]

Неабиякий інтерес викликав у школярів й автомобіль аварійно-диспетчерської служби Дубенського відділення «Рівнегазу». Майстер АДС Ігор Черниш поділився таємницями роботи під час виїзду на виклики, особливостями роботи бригади під час ліквідації витоків газу, робіт у колодязях, продемонстрував спорядження та обладнання, яким оснащений автомобіль.

Також школярі мали змогу перевірити свої навичка, приміряти протигази, каски, поставити «аварійникам» свої питання, а також посидіти за кермом спецавтомобіля.

Щоб закріпити знання, дітям роздали також інформаційні листівки із порадами, про те, чим небезпечний чадний газ, чого не можна робити під час експлуатації газових колонок і яку допомогу слід надавати у випадку отруєння.

У підприємстві зауважують, що такі зустрічі запам’ятовуються надовго. Адже вони сповнені приємними емоціями, а знання, отримані під час спілкування, знадобляться у житті кожного. Особливо вони важливі і тепер у карантин, зважаючи на те, що у червоних зонах на дистанційному навчанні діти залишаються вдома без нагляду дорослих.

Невдовзі працівники «Рівнегазу» завітають в інші освітні заклади області.

[media=199699][media=199698]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень