Заморожені морепродукти з токсичним металом ввезли в Україну

У них виявили перевищення допустимого рівня кадмію

В Україну надійшла партія заморожених сумішей морепродуктів, які можуть бути небезпечними для людини. Адже у них виявили високий рівень кадмію, повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Кадмій - це природний важкий метал. Він один з небагатьох елементів, що не виконує конструктивних функцій в людському організмі. Цей елемент і його сполуки є надзвичайно токсичними навіть у незначних концентраціях. Має властивість накопичуватись в організмах і екосистемах.

 

При потраплянні в організм речовини кадмію завдають шкоди травній, дихальній та нервовій системам, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що заморожені морепродукти привезли з Литви на замовлення ТОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА», що у Києві.

У разі виявлення в обігу такої продукції, повідомте про це до управління Держпродспоживслужби в Рівненській області або звертайтесь до територіальних управлінь Держпродспоживслужби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень