Замість грошей на дітей українським мамам надаватимуть послуги

Мінсоцполітики вважає, що це спрацює краще

В Україні планують змінити підхід до соціальної допомоги, яку надають при народженні дітей. Замість виплат – надаватимуть послуги.

Це дозволяє батькам відпочити, соціалізуватись, працевлаштуватися, підтягнути свій економічний рівень. У довгостроковій перспективі це краще працює, — каже міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, сьогодні в країні надають два види виплат: постійні та тимчасові. Постійні виплачують, якщо ситуація має постійний характер, наприклад, при втраті людиною здоров'я, необхідності догляду чи підтримки. Тимчасова надається у разі чогось надзвичайного.

Зараз існує разова допомога та виплати протягом трьох років. Але чи потрібно розтягувати ці дрібні виплати на три роки невеликими сумами? Чи не краще надати жінці муніципальну няню чи розвинути мережу садочків, щоб мати швидше могла повернутися на ринок праці?, - каже Жолнович.

Зараз у Міністерстві соцполітики розробляють єдиний Соціальний кодекс, аби зібрати всі виплати з різних законів в один документ. Також вона повідомила, що деякі пільги не працюють, оскільки втратили свою актуальність, наприклад, позачергове право на встановлення стаціонарного телефону.

Джерело: Хвиля

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень