«Замість броніків – бутафорія»: у Костополі купили неякісну амуніцію на 3 млн грн і відправили Захисникам (ФОТО)

Люди лютують, бо на кону життя наших хлопців

Напередодні на сайті Костопільської ради було оприлюднено інформацію про реалізацію державних коштів на закупівлю бронежилетів для Костопільського батальйону ТРо. Хлопці боронять північні кордони Рівненщини.

Отримані кошти - це субвенція з державного бюджету. Яка мала б піти на якісну амуніцію для наших Захисників. Втім, щось пішло не так.

У місцевих фб-спільнотах люди почали бити на сполох, мовляв, замість бронежилетів хлопцям відправили бутафорію.

В урочистій обстановці передали цю так звану амуніцію «високого класу захисту» нашим військовим.

 

Проте, дещо «забули» передати командуванню. Так собі, дрібницю, - сертифікат відповідності бронежилетів визначеним законом стандартам.

 

Не дивно, що наші захисники вже на наступний день виявили, що звичайна куля прошиває неначе масло відразу дві пластини цих бутафорських бронежилетів

 

А це життя наших земляків, наших хлопців!, - пише Іван Чепурний.

За інформацію Радіо ТРЕК, йдеться про 250 бронежилетів, кожен з яких коштує 13 000 гривень. Загальна вартість амуніції понад 3 000 000 грн.

Сьогодні у Костополі прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного  стану), - повідомила речниця прокуратури Рівненщини Оксана Жужельська.

Карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ми зв'язалися з міським головою Костополя Євгенієм Денисюком.

Він повідомив, що сьогодні при журналістах було проведено повторну перевірку і бронежилети витримали. А свої звинувачення у закупівлі неякісної амуніції для військових називає політичними іграми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень