Залишилося менш як два місяці: Стадіон у Рівному готують до Чемпіонату України з футболу (ФОТО)

Є газон гарної якості, роздягальні, підтрибунні приміщення та укриття, – Третяк

Подейкують, що футбольний клуб «Верес» планує відіграти новий сезон Чемпіонату України саме на стадіоні «Авангард» у Рівному.

Міський голова Рівного Олександр Третяк розповів, що у зв'язку з війною будівництво стадіону можна було б «заморозити», але повторювати долю багатьох довгобудів – не найкращий варіант. Саме у Рівному вирішили шукати потенційних інвесторів, іноземні компанії, щоб залучати гроші на завершення стадіону.

Тривають перемовили з різними міжнародними організаціями та компаніями, які могли б допомогти профінансувати добудову стадіону.

Мова йде на співпрацю на різних умовах: благодійна підтримка України, комерційні пропозиції (коштом комерційних площ, які є на стадіоні), приватно-державне партнерство чи співпраця в напрямі розвитку дитячих футбольних академій, повідомляє міська рада.

Один з варіантів, над яким ми зараз працюємо, це продаж назви стадіону. Були домовленості, що одна компанія готова вкласти кілька десятків мільйонів гривень в назву стадіону, але через війну все зупинилося. Зараз відновлюємо ці процеси.

 

Привідкрию таємницю, наші рівненські діти їдуть в Німеччину. Там відвідають стадіон, яким володіє одна компанія, презентацію її футбольної команди. Водночас ми плануємо показати їм наш стадіон, аби можливо ця ж компанія, яка вже має схожу споруду в Німеччині, захотіла допомогти нам. Для повного завершення будівництва треба близько 10 млн євро. Це не так і багато – середня річна зарплата футболіста клубу вищого дивізіону. Тому ми готуємося співпрацювати з інвесторами, навіть клубами, на партнерських засадах, – розповів Олександр Третяк та зауважив, що «футбол має жити».

Крім того, Олександр Третяк розповів, що спілкувався з президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком, який цілком серйозно розглядає стадіон у Рівному, як арену, де може проходити частина матчів цьогорічного чемпіонату.

Завдяки цьому ми можемо на, так би мовити, пільгових умовах пройти всі атестації й таки проводити матчі в Рівному. Є газон гарної якості, роздягальні, підтрибунні приміщення та укриття – це головні вимоги до стадіонів на цей сезон, і ми все маємо. Чемпіонат стартує 20 серпня, тож ми готуємося, аби таки все встигнути, – наголосив міський голова Рівного.

Джерело: сайт Рівненської міської ради 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень