Закривали на цвяхи, щоб не втік: рідні показали комірчину, в якій пів року тримали сина (ФОТО/ВІДЕО)

Такий ізолятор для Дмитра облаштували батьки

В одному з будинків села Стара Миколаївка, що в Дубенському районі, 12-річний школяр час від часу жив у кімнаті без вікон, на ніч ставили кружку води та відро замість туалету.

А двері кріпили цвяхами, щоб не втік.

Такий ізолятор для Дмитра облаштували батьки — матір і вітчим. Про нього знала і бабуся. Пояснює: онука туди відправляли, коли не слухався.

- Був неадекватний, тікав з дому, в лісі ночував. Там зачиняли, щоб не втікав, бо міг відчинити вікно та зникнути, - розповіла бабуся Лілія.

Однак, виправдовується, в кімнаті було тепло. Навіть книги залишали, щоб навчався. На ніч ставили ще чашку з водою. Ізолятор облаштували у котельній будинку. Там поставили ліжко, відро - замість туалету. А двері забили цвяхами.

Про ізолятор поліція дізналася від сусідки. Її син привів Дмитра в гості, той розповів про знущання. Скаржився, що ізолюють та дають стусанів. Дмитра у батьків забрали та помістили в спецзаклад села Олександрія. Поки жодного відхилення фахівці не встановили.

Ставили відро і чашку води: матір на Рівненщині пів року тримала «під замком» 12-річного сина (ФОТО)

У соцслужбі ще не вирішили, чи позбавляти батьківських прав матір і вітчима. Крім Дмитра, подружжя виховує спільну п'ятирічну донечку.

- Вона знає, що дитину влаштували на три місяці. І вона згідна. І нас запевнила, що дитину потім забере, - уточнила директор центру з надання соціальних послуг Смизької ТГ Наталія Сапіга.

На батьків склали протокол про домашнє насильство. Це 340 гривень штрафу. Також матір притягнуть до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків, а це максимум 1700 гривень штрафних санкцій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень