Закарпаття «горить»: через спалах дифтерії сироватку просять у Рівненщини

15 людей вже госпіталізували

Закарпаття звернулося до МОЗ та інших областей з проханням якомога швидше перерозподілити життєво необхідні для лікування дифтерії медикаменти.

Там зареєстрували 15 випадків дифтерії.

Усі вісім протидифтерійних сироваток, які були в області, вже використали. Їх вистачило лише чотирьом хворим, адже людині потрібно вводити, щонайменше, дві дози.

За словами головного спеціаліста Рівненського обласного управління охорони здоров'я Людмили Яцені,

нині Закарпаття просить у Рівненщини віддати їм свою сироватку. Проте Рівненська область також має лише 8 доз.

Відомо, що минулого тижня на Закарпатті дифтерію діагностували у студента з Індії. Його госпіталізували ще минулого четверга, 17 жовтня.

ДОВІДКОВО: Дифтерія - це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Хвороба характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) і явищами загальної інтоксикації організму з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Інфікуватися можна через предмети побуту (посуд, іграшки тощо). Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, у результаті чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, іноді несумісні з життям.

Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання.

Захистити від цього може вчасна вакцинація дітей і ревакцинація дорослих. Утім, при перших же ознаках захворювання необхідно відразу звернутися за медичною допомогою.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень