Захист від коронавірусу: чи безпечно дітям носити маски?

«Смерть у Німеччині дітей від масок – казки»

Носіння захисної маски не становить небезпеки навіть для малих дітей. Повідомлення у соцмережах про начебто смерть у ФРН дітей від масок - казки, заявляє поліція.

Серед німецьких користувачів соцмереж курсують повідомлення про начебто померлих внаслідок носіння повсякденної захисної маски дітей. В одному з них розповідається про те, що поблизу баварського міста Швайнфурт 6-річна дівчинка начебто спершу втратила свідомість від носіння маски, а потім померла.

Поліція регіону вже оприлюднила заяву з цього приводу: «Це інтернет-казки, які починаючи з вівторка поширюються у різноманітних каналах у соцмедіа в регіоні».

Так само фальшивками виявилися повідомлення про начебто пов'язану з носінням масок смерть дітей у Східній Фризії та Вісбадені. Прокуратури в обох регіонах повідомили інформагенції dpa, що їм подібні випадки невідомі.


Смерть дитини внаслідок носіння повсякденної маски «неможлива». Навіть малі діти, за його словами, можуть носити маску. Навіть якщо припустити, що дитині забракне кисню і вона вдихатиме через маску надто багато вуглекислого газу, вона відчує втому і зніме маску автоматично сама. Від цього в жодному разі не помирають, - пояснює Берлінський медик та речник спілки педіатрів Якоб Маске (Jakob Maske)

Той факт, що у масці дихати важче, експерт пояснює банально тим, що маска сама по собі, незалежно від двоокису вуглецю, становить додаткову перепону на шляху повітря до дихальних шляхів. А отже процес дихання вимагає додаткового напруження, мозок у цей момент може давати сигнал нестачі повітря, пояснює Делльвеґ. Через це експерт радить давати дітям «дуже легкопроникні» маски. Утім, якогось стандарту у випадку з повсякденними масками немає.

Джерело: Українська служба DW

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень