Захищає від раку, але… Користь та шкода пива
Цей напій має мільйони шанувальників по всьому світу
24 січня - День народження банкового пива.
У 1935 році саме в цей день у продаж надійшло пиво в банках.
Цей напій має мільйони шанувальників у всьому світі.
Японські вчені з'ясували, що пиво містить речовину ксантогумол. Вона грає роль запобіжника від раку та береже мозок від вікових змін.
До того ж пиво виводить з організму алюміній, а при регулярному вживанні знижує ймовірність виникнення каменів у нирках. Напій містить калій, магній, фосфор, цинк, залізо, мідь, вітаміни В1 і В2 (в літрі пива - 50% від денної норми), вітамін С (в літрі - 70% від денної норми).
Додатково - поповнює запас фолієвої та нікотинової кислоти.
Хміль і ячмінь містять кремній, що позитивно впливає на мозок та зберігає щільність кісток й еластичність суглобів.
Але є заковика - процес бродіння зменшує кількість корисних речовин і тоді пиво діє, навпаки, руйнівно.
Шкода від пива полягає у тому, що напій має підступний склад.
Крім користі, є і шкідливі речовини: сивушні масла, альдегіди, ефіри та метанол.
Саме через них ви відчуваєте сп'яніння (порушення координації, сплутаність свідомості). При регулярному вживанні розвиваються ознаки алкоголізму. Підвищується тривожність, з'являється тремор рук, лінь, агресія, брехливість, уповільнена реакція.
А ще у складі пива є кобальт, що незалежно від віку призводить до серцевої недостатності.
Чому від пива товстіють і як цього уникнути
«Пивний животик» - поширене явище серед фанатів пінного. Втім, експерти застерігають: це - не норма.
Якщо не надто захоплюватись процесом, то світле пиво навіть має позитивний вплив:
- покращує травні процеси
- стимулює виділення шлункового соку
- допомагає перетравлювати їжу
- прискорює обмін речовин
Темне пиво за калорійністю схоже на знежирене молоко або будь-яку газованку.
Що цікаво, вагу ми набираємо не через пиво, а через непомірну кількість вживання пивних снеків: сушена рибка, чипси, горішки тощо.
Річ у тім, що вуглекислий газ і дріжджі розширюють шлунок, а алкогольна складова дратує рецептори травного тракту, через що у нас і виникає бажання загризати пінне.
Кому не можна пити пиво категорично
- дітям і підліткам до 18 років
- вагітним, а також при плануванні вагітності та під час годування груддю
- людям, що мають ураження шлунково-кишкового тракту, страждають через діабет та серцево-судинні захворювання
Всі інші люди час від часу можуть порадувати себе келишком-другим. Нагадуємо, що повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтеся самолікуванням!
Джерело: УНІАН
Радіо Трек: НОВИНИ