Загострення ситуації на Запорізькій АЕС: задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни не пустили

Там продовжить понаднормово працювати попередня зміна

Російські військові сьогодні щонайменше тричі атакували територію Запорізької атомної електростанції, повідомляє у телеграмі державна компанія «Енергоатом».За даними компанії, влучання було «зовсім неподалік від першого енергоблока».

- Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення.

 

Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків, – йдеться у повідомленні.

11 серпня «Енергоатом» повідомив про черговий обстріл АЕС з боку російських сил, було щонайменше 5 «прильотів». Після цих атак в компанії поінформували, що ситуація є контрольованою, а рівень радіації в межах норми.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку». Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад до Енергодара.

 

Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

5 серпня, за даними «Енергоатома», після російських обстрілів Запорізька атомна станція відключила від мережі один із трьох енергоблоків. Тоді повідомлялося, що, серед іншого, були «прильоти» біля промислового майданчика ЗАЕС.

Нагадаємо, російські окупанти захопили Запорізьку АЕС 4 березня. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

Джерело: Українська правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень