Загальну мобілізацію продовжили: в якому віці вже не беруть до армії?

Для різних категорій військових передбачений свій граничний вік

Нещодавно в Україні продовжили воєнний стан, а разом із цим і терміни загальної мобілізації (до 19 лютого 2023 року). Це означає, що до лав ЗСУ продовжуватимуть набирати відповідних за віком та станом здоров’я громадян.

Відповідно до положень закону «Про військовий обов’язок та військову службу», в Україні встановлено граничний термін перебування на службі для різних категорій військовослужбовців.

Зокрема, положеннями документа передбачено, що залежно від військового звання та форми проходження служби, йдеться про такий вік:

  • до 45 років — для військових рядового, молодшого сержантського та старшинського складу у разі служби за контрактом. Також сюди потрапляють військовослужбовці молодшого офіцерського складу;
  • до 50 років — для старшого сержантського та старшинського складу у разі служби за контрактом. А також майори (капітани 3 рангу), підполковники (капітани 2 рангу);
  • до 55 років — для вищого сержантського та старшинського складу, які служать за контрактом. Також полковники (капітани 1 рангу);
  • до 60 років — для військових найвищого офіцерського складу. Також сюди належать військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу, які служать у період воєнного стану;
  • до 65 років — для військових найвищого офіцерського складу в особливий період.

Варто зазначити, що військовослужбовці, які досягли граничного віку, можуть на добровільній підставі продовжити службу ще на 5 років, проте для цього треба мати практичний досвід на посаді й мати хороший фізичний стан для продовження несення служби.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень