Загальна мобілізація в Україні: у ВР хочуть «забронювати» ще одну категорію чоловіків

Зміни досить суттєві, але їх ще мають погодити

Звільнити від мобілізації викладачів вишів, незалежно від наявності у них наукового ступеня, пропонують парламенту 8 депутатів Верховної Ради.

Про це йдеться у законопроєкті №7352 «Про внесення змін до ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» про відстрочку від призову на військову службу при мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам. 

Документ зареєстрували ще 5 травня.

Проєктом закону передбачається, що призову на військову службу під час мобілізації в особливий період не підлягають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови, що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищого, професійного, професійного (професійно-технічного). або загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Цим законопроєктом пропонується:

  • усунути вимогу про обов’язкову наявність у наукових та науково-педагогічних працівників закладів вищої та професійної вищої освіти, наукових установ та організацій вченого звання та наукового ступеня;
  • поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на педагогічних працівників установ вищої та професійної вищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Нагадаємо, днями в Міноборони заявили, що орієнтуються на необхідність забезпечити 1 млн осіб, які боротимуться з російськими окупантами. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень