Задля порятунку усіх водойм у Рівному з’явиться «ПЛЕСО»

Це нове комунальне підприємство

Фото Рівного - річки Устя - з сайту ua.igotoworld.com.
Фото Рівного - річки Устя - з сайту ua.igotoworld.com.

Проєкт рішення про створення у Рівному нового комунального підприємства «ПЛЕСО» зареєстрували на сайті Рівненської міської ради. У документі йдеться про те, що це КП «З обслуговування водних і рекреаційних об’єктів «Плесо».

Управлятиме підприємством – управління культури й туризму.

Цікаво, що підприємство з такою назву існує у Києві.

У проєкті рішення Рівнеради йдеться:

Результати лабораторних досліджень свідчать, що показники якості й безпеки води в Басівкутському водосховищі та інших водних об'єктах м. Рівне не відповідають нормам і купатися в озері заборонено. Господарсько-побутові, промислові та побутові стоки зумовили критичне забруднення водної поверхні об’єкта «Басівкутське водосховище» та річки Устя. Водоохоронна зона об’єкта недотримана: має місце незаконна вирубка дерев, забудова, розораність території. Існуюча діяльність міської влади є недостатньою з огляду на загрози для водних об'єктів територіальної громади м. Рівне…

 

Здійснення комплексу організаційно-розпорядчих та управлінських заходів з метою створення та забезпечення роботи спеціалізованого суб’єкта (в тому числі відділу, управління, іншого структурного підрозділу наявного суб’єкта), метою діяльності якого буде виключно охорона, утримання та експлуатація водних об’єктів у межах територіальної громади міста Рівного.

 

З огляду на це є потреба створити єдиний центр для забезпечення координації дій щодо водних об'єктів та для розкриття туристичних та рекреаційних можливостей громади й реалізації ідеї водного зеленого діаметра м. Рівне.

З економічної точки зору рішення потребує витрат на створення та утримання комунального підприємства.

Розмір статутного капіталу пропонується в сумі 1,5 млн грн. Формування можливе поетапно.

Передбачено на початковому етапі залучення в штат – директор, юрист, бухгалтер, інженер, головний спеціаліст.

У проєкті рішення йдеться про те, що орієнтовна сума витрат на утримання підприємства на 2021 рік складатиме близько 700 тис. грн.

Якщо проєкт рішення Рівнеради підтримають, то в місті вперше за історію буде створено спеціалізований суб'єкт зі статусом юридичної особи,

який буде відповідальним за облік, утримання, відновлення та розвиток водних об'єктів міста та пов'язаних з ними рекреаційних об'єктів на землях водного та рекреаційного призначення в межах територіальної громади міста Рівне.

Проєкт рішення виносять на найближчу сесію Рівнеради. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень