Задачка для учнів 6 класу ставить у глухий кут усіх дорослих

Лише генії впораються

Часто дітям у школі задають непрості завдання. Тож школярі просять допомоги у старших. А ті, своєю чергою, взагалі нечасто можуть розв’язати задачу.

Коли дорослим в Інтернеті дали дитяче запитання з математики, багато з них були повністю збиті з пантелику, не маючи уявлення, як розгадати складну головоломку.

Наприклад, зараз у мережі обговорюють задачу для 11-річних дітей, яка ставить у глухий кут усіх дорослих.

Як пише Mirror, коли дорослим в Інтернеті дали дитяче запитання з математики, багато з них були повністю збиті з пантелику, не маючи уявлення, як розгадати складну головоломку, щоб знайти правильну відповідь.

Задача пропонує дітям реальний сценарій про хлопчика на ім’я Кляйн, який читав книгу. Використовуючи деякі дроби, діти повинні були визначити, скільки сторінок у книзі Клейна.

Математична задача звучить так:

Кляйн прочитав 30 сторінок книги в понеділок і 1/8 книги у вівторок. Він завершив решту 1/4 книги в середу. Скільки сторінок у книзі?.

Кілька людей швидко прокоментували, що ви можете легко знайти відповідь, скоригувавши дроби, оскільки 1/4 дорівнює 2/8, тобто книга складається з 30 сторінок плюс 3/8.

Як розв'язати задачу?

Отже, одна повна книга мінус 3/8 дорівнює 30 сторінкам, а це означає, що залишилися 5/8 книги, які не входять до початкової частки, також дорівнюють 30 сторінкам.

Коли ви знаєте, що 5/8 = 30, вам потрібно розділити 30 на 5, щоб отримати значення 1/8. Більшість із нас зможе обчислити, що 30 поділено на 5 дорівнює 6, тож тепер усе, що залишилося зробити, це помножити 6 на 8, щоб отримати значення 8/8, або всю книгу, тобто відповідь буде 48.

Один користувач підсумував це, коли написав: 1/8+1/4=3/8, отже, 5/8 дорівнює 30, тобто 1/8 дорівнює 6. 6x8 дорівнює 48.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень