Не кажіть цього дитині, інакше вона все життя буде жебраком: Три заборонені фрази

Батьки не повинні цього говорити дітям

Діти – це губка, яка «вбирає» все, що відбувається навколо. Будь-які слова і фрази, сказані батьками, дитина може запам'ятати і сприйняти, як кредо. Тож є слова, яких дитині не можна казати ніколи, бо вони – маркери бідності.

«У нас немає грошей»

Якщо ви хочете відмовити дитині в покупці чого-небудь, пояснюйте, чому це зараз неможливо. Коли дитина постійно чує, що у батьків немає грошей, вона починає думати, що без них отримати бажане неможливо. А раз така ситуація у дорослих людей, на яких дитина розраховує, значить, про неї саму і говорити не варто. З такого виростають невпевнені в собі люди.

«Неможливо заробити чесним шляхом»

Такі думки зазвичай озвучують нереалізовані батьки. Часто таке кажуть, відчуваючи провину за неможливість здійснити бажання дитини. Якщо ваша дитина постійно чує цю фразу, вона починає думати, що заробити можна тільки так – хитрістю, обманом, а то і крадіжкою. Це серйозно заважає в дорослому житті, в кар'єрі, в самореалізації.

«У нас немає багатих в сім'ї – ми завжди так жили»

Така фраза – це відмінний спосіб підрізати дитині крила з самого дитинства. Ви ніби програмуєте її на злидні, пояснюючи, що бідність – це традиція поколінь у вашій родині. Якщо всі жили погано, значить потрібно продовжувати в тому ж дусі, потім думають діти. Не існує ніякої змови мільйонерів, просто, якщо у вас не вийшло жити багато – це не означає, що на вашу дитину чекає така ж доля.

Джерело: Уніан

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень