Забув про дітей, то забуть про безвіз: на Рівненщині по-особливому стягуватимуть аліменти

Рівненська юстиція боротиметься із боржниками

Іванна Смачило детально описали методи боротьби із неплатниками аліментів

Очільниця головного територіального управління юстиції в області Іванна Смачило повідомила про це під час традиційного звіту. Чиновниця акцентувала увагу на тому, що злісних неплатників аліментів каратимуть різними законними методами. Наприклад, перешкоджатимуть вільному виїзду за кордон.

Говорить Іванна Смачило:

З серпня, за два місяці, ми маємо "витягти" кожного неплатника аліментів. Застосовуватимемо усі законні метоли. Хто їздить за кордон на заробітки, ми будемо звертатись до суду, щоб таким людям обмежили виїзд. Будуть штрафи, будуть виїзди, конфіскація майна і його реалізація. До початку серпня у тих, хто не платить аліменти на дитину, є шанс виправитись перед своїми дітьми.

За даними управління юстиції,

в Рівненській області зареєстровано більше 17 тисяч проваджень щодо неплатників аліментів.

Зауважимо, що з 8 липня 2017 року розмір аліментів на утримання дитини зріс.

Тепер сума не може бути меншою, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Іванна Смачило пояснила, як формуються нові суми аліментів:

Раніше при визначенні суми аліментів враховувався лише стан здоров’я, матеріальний стан та наявність інших утриманців. Зараз, згідно з новими правилами, враховується наявність рухомого та нерухомого майна у того, з кого хочуть стягнути аліменти. Тобто, якщо ти їздиш на дорогому авто, яке оформлено на іншу людину, це не звільнить тебе від твого обов’язку утримувати дитину.

Тож з липня цього року мінімальні аліменти на дитину до шести років становлять 713 гривень до грудня цього року. А з першого грудня ця сума зросте на 33 гривні.

Мінімальні аліменти на дитину віком від 6 до 18 років - 888,5 гривень до грудня. А з 1 грудня розмір аліментів зростає до 930 гривень.

Аліменти також платять дитині до 21 року, якщо вона вчиться на стаціонарі у вищому навчальному закладі.

Варто зауважити ще одну деталь.

З липня дитина з 14 років може сама отримувати та розпоряджатися аліментами, які виплачує на її утримання один із батьків.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень