За Лукашенка проголосували майже 80% виборців? Спецтехніка на вулицях Мінська (ФОТО/ВІДЕО)

Чи визнає хтось офіційні результати цих виборів?

За даними національного екзит-полу, на виборах президента Білорусі за Олександра Лукашенка проголосували 79,7% виборців, за його головну суперницю Світлану Тихановську – 6,8%.

Повідомляючи про це, «Українська правда» посилається на білоруське державне агентство БЕЛТА та інформацію від Радіо Свобода.

Екзит-пол проводився молодіжною лабораторією соціологічних досліджень РСОО «БКМО» на замовлення національного представництва Міждержавної телерадіокомпанії «Мир» в Республіці Білорусь.

Опитування проводилося на 320 дільницях по всій країні. Інтерв'юери пропонували виборцям, які проголосували, пройти анонімне опитування. Ставилося запитання про те, за кого респондент віддав свій голос. Відповіли на запитання 67,6%, відмовилися від відповіді 32,4%. Всього було опитано 12 340 осіб. Вибірка – багатоступенева, комбінована.

Кандидати продемонстрували такі результати: Олександр Лукашенко набирає 79,7%, Світлана Тихановська 6,8%, Анна Канопацька 2,3%, Андрій Дмитрієв 1,1%, Сергій Черечень 0,9%. Проти всіх, за даними екзит-полу, проголосували 9,2% виборців.

Нагадаємо:

Глава ЦВК Лідія Єрмошина вдень ​​оголосила, що за даними на 12.00 явка перевищувала 50%, що вже дозволяє вважати вибори такими, що відбулися. Загальна явка на президентських виборах в 2015 році склала 87,22%, в цьому році показник може бути вищим.

У соцмережах публікується безліч фотографій, на яких видно величезні черги на виборчих дільницях.

У неділю вранці користувачі з Мінська стали повідомляти про проблеми з деякими сервісами. Пізніше про схоже повідомили жителі Мінської області і Вітебська. Зокрема, дуже повільно завантажуються відео в Youtube, є проблеми з доступом до Google-сервісів і деяких сайтів.

До Мінська стягнуто великі сили поліції та військових разом зі спецтехнікою.

Повідомляється, що центр міста перекритий.

Натисніть плей для перегляду

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень