За «ігри в поліцейських» штрафуватимуть

Використання поліцейської символіки «коштує» до 85 тис. грн

В Україні ввели адміністративну відповідальність за незаконне використання поліцейської символіки. Штрафні санкції складають від 17 до 85 тисяч гривень.

При цьому, згідно з Законом, який набув чинності 2 травня, ознаками належності до поліції є символіка поліції, однострій поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спецжетони і службові посвідчення.

Відтак, за незаконне використання фізичною особою ознак належності до Нацполіції чи незаконне використання на транспортному засобі її найменування чи похідних від нього (у т.ч. це стосується й написів іноземною) штрафуватимуть. За таке правопорушення передбачається від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Водночас передбачено і відповідальність за протиправні дії з боку представників органів влади, місцевого самоврядування, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських об’єднань.

За незаконне використання на одязі, транспортних засобах, будівлях чи бланках ознак належності, найменування Нацполіції або похідних від нього (у т.ч. й викладених іноземною мовою) передбачий штраф у розмірі від 34 до 51 тисячі гривень.

 

А за повторне правопорушення упродовж року фізичній особі доведеться сплатити аж до 68 тисяч гривень, у той час на фізичних осіб-підприємців і посадових осіб накладатимуть від 68 до 85 тисяч гривень штрафу.

Такі санкції передбачені статтею 184-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень