За боржників аліментів на Рівненщині візьмуться з новою силою

У зв’язку із застосуванням до боржників новацій Закону #ЧужихДітейНеБуває

3 липня депутати Верховної Ради України прийняли другий пакет законопроектів в рамках Ініціативи «Чужих дітей не буває».

Введені заходи посилять відповідальність за несплату аліментів та запровадять ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до їх сплати, сказав начальник головного управління юстиції Рівненщини Микола Станіщук: 

збільшиться мінімальна сума аліментів до прожиткового мінімуму;

претенденти на керівні державні посади надаватимуть довідку про відсутність боргів за аліменти.

Українці, які хочуть увійти до складу Кабінету міністрів, зайняти посади заступників міністра чи посади категорії "А" та "Б", стати прокурором, керівником НАБУ чи членом НАЗК повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців. Якщо заборгованість чиновника перевищить 12 місяців – це буде підставою для звільнення.

- запровадять систему фінансових санкцій для тих батьків, які не сплачують аліменти своїй дитині більше року – від 20% до 50% від суми боргу;

- введуть систему автоматизованого арешту коштів боржників;

- збільшиться термін суспільно-корисних робіт до 460 годин.

На дуже лінивих батьків, які злісно ухилятимуться від виконання суспільно-корисних робіт чекає кримінальна відповідальність.

Також діти, чиї батьки не сплачували аліменти понад три роки, звільняються від утримання непрацездатних «горе батьків» у майбутньому.

Від тепер такі санкції чекатимуть недобросовісних батьків, які мають заборгованість перед власними дітьми більш ніж чотири місці.

Проте, офіційно цей закон набере чинності ближче до осені, після затвердження Президентом України Петром Порошенком. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень