За українські 2 копійки готові платити великі гроші: як виглядають дорогі монети? (ФОТО)

Такий «скарб» може бути й у вас

Українці можуть добре заробити, продавши деякі монети у 2 копійки. Річ у тім, що вони високо цінуються серед колекціонерів, а тому ті готові платити за них тисячі гривень.

Так, монету 1994 року різновиду 2(10 к.) АА можна продати, за даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», за ціною від 4500 грн. Цю монету можна впізнати за широким кантом аверсу (лицьовою стороною).

- При карбуванні аверсу монети використовувався штемпель від 10 копійок 1994 року. Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менший, ніж для 2 копійок.

 

Різновид 2(10 к.)АА нумізмати часто називають «перепутка», – пояснюють спеціалісти.

Також цінуються 2 копійки 1996 різновиду 1АА з алюмінію. Їх можна продати за 800-1000 грн. А такі ж монети, але із немагнітної сталі – за 1500-1700 грн.

- 2 копійки 1996 року – монета, яка входила до колекційного набору НБУ. Спочатку відкарбували близько 2 тис. екземплярів з нержавійної сталі, проте НБУ не дозволив включити ці монети у набір.

 

Після цього відкарбували монети з алюмінію, якими комплектували набори. 2 копійки 1996 р. зустрічаються не тільки в наборах, їх неодноразово знаходили в обігу, – розповідають нумізмати.

За 2 копійки 2003 року можна отримати від 1800 грн 5000 грн. Нумізмати пояснюють: такі монети є рідкісними – їх карбували невеликим тиражем для річного набору НБУ.

- Однак набір так і не випустили. А монети, найімовірніше, потрапили в обіг, – повідомляють фахівці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень