За посмішкою ховався біль: 5 українських зірок, які стали жертвами домашнього насильства

Вони відверто про це розповіли

За даними програми розвитку Організації Об'єднаних Націй, в Україні від фізичного домашнього насильства потерпає понад два мільйони людей, а щороку гине понад 600 жінок.

Так, нещодавно колишня дружина українського актора Костянтина Войтенка, акторка і танцівниця Валентина Марініна, зробила гучне зізнання про подружнє життя з артистом. Танцівниця заявила, що зірка серіалу «Будиночку на щастя» був аб'юзером, який застосовував щодо неї насильницькі форми спілкування: психологічне, фізичне, фінансове насильство, а також газлайтинг і погрози.

В індустрії вітчизняного шоубізнесу є низка відомих особистостей, які також поділилися своїми історіями, пов'язаними з цією проблемою. 

Оля Полякова

Це зараз Оля Полякова перебуває у щасливих гармонійних стосунках з бізнесменом Вадимом Буряковським, разом з яким вони вже 20 років. Однак до нього у співачки були інші романи.

В одній із програм «Дорослі дівчатка» артистка розповіла, що в 16 років вона закохалася в хлопця, який ревнував її, за словами Олі, «до кожного стовпа». Так, зірка пригадала історію її походу з бойфрендом до ресторану. Тоді вона хотіла щось запитати в офіціанта, на що колишній дуже різко відреагував.

— У мене був такий ревнивий хлопець. Коли я в ресторані замовляла їжу, то не повинна була дивитися на офіціанта...

 

І коли я одного разу підняла очі на офіціанта, щоб щось йому сказати, мені в голову полетів пакет із соком... - поділилася Полякова.

На щастя, знаменитість знайшла в собі сили піти від обранця... Щоправда, без наслідків не обійшлося. Хлопець вирішив помститися дівчині: спочатку він спалив її будинок, а потім розбив голову.

Артистка закликала дівчат не боятися довіряти батькам, ділитися з ними подібними проблемами, адже вони зможуть за них заступитися. Сама ж виконавиця тоді не розповіла мамі про аб'юзера, який шкодив її психіці. Тепер вона шкодує про це.

Ксенія Мішина

Страждала від чоловіка-тирана також актриса Ксенія Мішина. Головна героїня реаліті-шоу «Холостячка» згадує той період зі здриганням. На своїй сторінці в Instagram вона одного разу розповідала про пережитий досвід.

— Я добре пам'ятаю той час, коли я винаймала кімнату в трьошці з чорними від цвілі стелями.

 

Рідкісні підробітки аніматором, нескінченні проби і слова одного режисера: «Тобі ніколи не стати актрисою. Ти красива, так, але ти не актриса, ти модель», - поділилася Мішина.

Тоді ж вона познайомилася з майбутнім батьком її сина Платона. За словами зірки «Кріпосної», чоловік перевіз її в гарну квартиру, в якій вона щасливо жила зі своїм обранцем кілька місяців, не помічаючи «дзвіночків».

Потім з'явилися образи та приниження. Мішину поставили перед вибором: або професія, або сім'я.

— Далі в хід пішли руки. І нікого у світі, хто може захистити. Поліція, почувши «сімейні розбірки», просто ігнорувала такі виклики, а це ще більше посилювало бридке відчуття того, що ти на все це заслуговуєш і мусиш терпіти, - написала вона.

Утім, знаменитість зазначила, що з часом вона зуміла розірвати це замкнене коло і почати працювати над собою.

Зараз Ксенія виховує 11-річного сина сама. Попри численні запитання шанувальників про особисте життя, його подробиці актриса не розкриває.

Lida Lee

Жертвою аб'юзивних стосунків стала також співачка та колишня підопічна MONATIKa Lida Lee. У прямому ефірі шоу «Танці з зірками», учасницею якого вона була у 2021 році, виконавиця розповідала про свій досвід.

За словами зірки, вона два з половиною роки зустрічалась з чоловіком, який застосовував у її бік насильницькі методи. Колишній був проти того, щоб вона займалася співом. Він хотів, щоб та перетворилася на домогосподарку.

— Він хотів, щоб поруч була жінка, яка тільки готує, дивиться на нього і робить усе те, що він каже.

 

Я ніколи не чула від нього підтримки, він не хвалив мою творчість. У цих стосунках я знецінила себе і як жінку, і як артистку. Але для нього цього було мало.

 

Багато було психологічного аб'юзу і його не можна викреслити навіть зараз, - ділилася артистка подробицями.

Зрештою Lida Lee змогла вийти з цих стосунків, хоча, за її словами, було дуже важко і боляче.

— Після цієї ситуації у мене з'явилося каре. Також з'явилася і сама Lida Lee, яку ви знаєте, - сказала зірка.

Гайтана

Не з чуток знає, що таке мати справу з домашнім тираном, і співачка Гайтана. Виконавиця навіть наймала тілоохоронця, тому що її колишній переслідував її та погрожував.

— Одного разу я найняла охоронця... Це був вимушений крок. Мені погрожував колишній.

 

Після чергового скандалу я викликала міліцію, коли він спав, і, зібравши речі, назавжди зникла з його життя, - розповідала Гайтана у своєму блозі в Інстаграм.

Знаменитість додала, що після такого, м’яко кажучи, невдалого досвіду стосунків, вона не наважувалася вступати в нові і їй довго снилися жахи.

— Він довго переслідував мене і намагався підловити, коли я поверталася додому.

 

Дзвонив кожні 5 хвилин, кричав у слухавку, що кохає, не може без мене жити, і якщо я не повернуся, обіцяв накласти на себе руки...

 

Це були токсичні стосунки, які вбивали мене. Я робила помилку щоразу, коли терпіла і прощала фізичне насильство.

 

Мені знадобилися роки, щоб перестати бачити страшні сни, боятися і знову повірити в себе, - зізнавалася Гайтана.

Юлія Зорій

Коли телеведучій «Ранку у великому місті» на ICTV Юлії Зорій було 23 роки, вона втратила маму. Тоді її підтримала кохана людина.

— Усе було чудово, окрім одного моменту, який я зрозуміла за деякий час...

 

Людина, яка мене сильно кохала, весь час психологічно принижувала.

 

Ти не можеш зрозуміти цього в моменті, та й повірити... Він так робив, тому що любить і ревнує, - згадує Зорій.

За словами Юлії, вона оправдовувала всі його вчинки, навіть тоді, коли він підіймав на неї руку.

Пара була разом близько року, але потім телеведуча зрозуміла, що з неї досить, і пішла від бойфренда.

— Я розуміла, що мені тут не місце і треба швидше бігти, але я не могла...

 

Тебе доводять до такого стану, що ти починаєш думати: кому така ще буде потрібна...

 

Коли я зараз усе це згадую, то це жах. Єдиним правильним рішенням було припинити це, - зауважила Юлія.

Зараз Юлія щаслива у шлюбі з ексміністром оборони України Олексієм Резніковим.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень