«За 30 років буде, як у Саудівській Аравії»: Науковиця здивувала, до чого призведе спека

До чого готуватися далі

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

З початку липня цього року в Україні чи не щодня встановлюють нові температурні рекорди.

Одна з найвпливовіших науковиць світу Світлана Краковська розповіла, що найгірше те, що температурні рекорди липня 2024 року припали на 60-річний цикл похолодання на планеті.

У наступному десятиріччі на планеті почнеться природний цикл потепління. Антропогенна зміна клімату разом із природним потеплінням зробить планету ще жаркішою. Планета переживе кліматичні зміни. Ключове питання – як їх переживе людство, – зауважила Світлана Краковська у коментарі для Forbes.

На сьогодні є дві причини, чому українці потерпають від спеки. Перша – погодні умови над територією України. Довго тримається антициклон, який спричиняє високі температури, поки на зміну йому не прийде циклон. А ось основна причина – глобальна. Річ у перегрітій атмосфері.  Материки нагріваються удвічі швидше, ніж водяна оболонка планети, а Європа – удвічі сильніше, ніж решта світу.  

Між тим науковиця додала, що Земля вже неодноразово переживала зміни клімату. Однак з кожним роком ці зміни все помітніші. Якщо ж люди й надалі нічого не будуть змінювати, то вже за 30 років наш клімат перетвориться на те, що зараз мають країни Близького Сходу. 

Слід готуватися й до того, що почастішають екстремальні явища, наприклад, град виростатиме до дуже великих розмірів, все частіше ставатимуться посухи та підтоплення, особливо на Півдні – у Криму, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Запорізькій областях. Зими будуть теплішими та майже без снігу, – зауважила Світлана Краковська.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень