З Рівного поїдуть до столиці. Через касові апарати? (ФОТО)

Підприємці вимагають скасування законів про фіскалізацію 

Фото Радіо Трек

Близько сотні підприємців Рівного влаштували акцію протесту під стінами мерії. Організатори всеукраїнської акції «Рівне проти РРО» оголосили про кілька вимог.

Місцеві ФОПи фактично проти обов’язкового встановлення касових апаратів та штрафів, які тягне за собою їх відсутність.

Фото Радіо Трек

Бізнес до цього не готовий, каже координатор обласного осередку «Ради міст. Захисти ФОП» Мирослав Мельничук (на фото вгорі):

- Влада продовжує тиснути на малий бізнес і вводить фіскалізацію для всіх галузей мікропідприємництва. Ми послідовно вже рік виступаємо проти цього, надаємо аргументи владі, що це не дасть позитивного ефекту. Як наслідок – це значні і зайві витрати для бізнесу.

 

Тобто, купівля техніки, навчання персоналу, ведення товарного обліку. Все це забирає значний ресурс, фінансовий у першу чергу. Податки ростуть, ще й через пандемію ситуація нестабільна. Штрафи, які хочуть ввести – дуже високі. Це тисячі гривень.

 

Ми протестуємо проти законів №128-129. Малий бізнес не готовий для введення цієї тотальної фіскалізації. У Києві хотіли таким чином призвести до зменшення контрабанди, але як показує досвід – це не працює. Бачимо це на прикладі фіскалізації в аптечному бізнесі та у сфері продажу складної побутової техніки.

Тобто підприємці, які перейшли на спрощену систему оподаткування, насправді мають вкласти серйозні кошти у фіскалізацію.

Також у період пандемії коронавірусу, коли ФОПам довелось закриватись, значно обтяжили їхню роботу податки, каже Мирослав Мельничук.

Цікаво, що торік восени ці ж підприємці звертались із проханням про допомогу до обласної адміністрації. Тоді їхні вимоги адміністрація сформулювала у відповідне звернення і передала до столиці. А вже цього разу підприємці просили підтримки у Рівнеради.

Тож мерії передали відповідні документи, під якими підписались майже сотня підприємців Рівного.

До слова, цього тижня частина з них поїдуть на таку ж акцію до столиці.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень