З життя пішов відомий художник з Рівного

Зупинилося серце Миколи Сівака

Напередодні помер відомий у Рівному художник та скульптор Микола Сівак.

Поляк з українським серцем, митець, який створював глибокі філософські образи, вчитель молодих і талановитих, які рушили дорогою мистецтва, неймовірно щирий у спілкуванні з усіма, хто переступав його поріг. Він був справжній. До останньої миті свого життя натхненно працював над створенням скульптур і полотен. Попри важку хворобу він не скиглив, не жалівся, не втрачав віри, - повідомила краєзнавця Гадина Данильчук.

Миколі Сіваку в травні виповнилося 70 років.

Скульптор у співавторстві з Володимиром Пєтуховим створив пам’ятник воїнам, які загинули в локальних війнах. Кожен рівнянин знає цей пам’ятник, адже розташований він у парку молоді, поблизу обласної наукової бібліотеки. Микола Сівак також є автором чотирьох скульптур, які прикрашають фасад органної зали. Крім того, скульптор зробив пам’ятник, який встановлений на вулиці 16 Липня, це пам’ятник Георгію Косміаді.

В останні роки Микола Сівак займався живописом. Він брав участь в художніх пленерах, а роботи демонструвалися на багатьох виставках.

Поки деталі щодо прощання з митцем не оприлюднили.

Редакція Радіо Трек висловлює щирі співчуття рідним та близьким Миколи Сівака. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень