Заробітчани і туристи, повертаючись на Рівненщину, готові платити, аби...

Не сидіти вдома 2 тижні

З-за кордону на Рівненщину – без обсервації й тесту на ковід.

Так повертатись додому можливо. 

Заробітчанам та туристам, які повертаються на Рівненщину, не обов'язково іти на обсервацію.

Бо правила в'їзду з-за кордону змінились.

Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник:

  - До 7 квітня діяла норма, що обов'язково реєструватись у «Дій вдома» тим, хто повертається з країн червоної зони. Втім, цю норму скасували.

 

Тепер з цих країн можна в'їжджати безперешкодно за наявності негативного ПЛР-тесту, який зробили за 72 години до вильоту з тої чи іншої країни.

 

Якщо тест не робили, то людина, повертаючись в Україну, може перебувати на самоізоляції 14 діб, зареєструвавшись у додатку «Дій вдома».

 

Або звернутись до лабораторного центру чи Центру громадського здоров'я і здати там біоматеріали на тест. Якщо  ПЛР-тест негативний, то особа виходить із застосунку, надаючи довідку. І повертається до звичайного свого ритму життя.

Також після завершення 14-денної самоізоляції у застосунку стає активною кнопка «Вийти» та користувач може вийти із застосунку та за бажанням видалити його.

До слова, лише 20 мешканців Рівненщини торік були на безплатній обсервації через коронавірус. Це було на початку пандемії. Після цього майже рік жоден мешканець краю не звертався з проханням надати місце для обсервації. Тож 21 заклад призначений для цього – пустує, повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

- За останній рік жоден мешканець області не скористався такою можливістю обсервації, хоча для цього ми підготували 21 об’єкт.

 

На початку пандемії невелика кількість людей, близько 20 осіб, скористалася можливістю обсервації коштом обласного бюджету.

Тож зараз більшість заробітчан або туристів реєструються у додатку «Дій вдома» і відразу їдуть у лабораторію.

Якщо результати тесту на ковід негативні, людина звільняється від карантину.

 

Якщо особа інфікована – то вона іде на самоізоляцію.

Нагадаємо, торік, на початку панедмії, жінки не пускали додому чоловіків, які повертались з заробітків. Таким людям безплатно надавали місця у санаторіях та хостелах. На час обсервації.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень