«З’їдають» електрику: деякі прилади перед сном варто вимикати з мережі 

Як знайти баланс між економією та безпекою пристрою

Вважається, що пристрій, який не працює, не споживає електрику, втім це не завжди так. Деякі прилади, навіть вимкнені, але підключені до розетки, «з'їдають» достатньо електрики, перебуваючи в режимі очікування.

Це «приховане споживання» пов'язане з наявністю трансформатора, що перетворює змінний струм на постійний. Він працює, навіть коли пристрій вимкнений.

Чи варто вимикати з мережі все?

Здається, що найпростіше – просто вимикати з розеток все, що перебуває у режимі очікування. Але це не найкращий вихід з ситуації. 

Деякі пристрої, такі як пральні та посудомийні машини, не можна вимикати відразу після роботи, адже час очікування вони використовують для виявлення витоку води.

Якщо ви знаєте, що вас довго не буде вдома, рекомендується вимкнути бойлер та холодильник.

З мережі на ніч радять вимикати мікрохвильовки, електрочайники, блендери, тостери, а також іншу кухонну техніку.

Надмірно підключеними до розетки не слід залишати комп'ютери, ноутбуки та смартфони – це має негативний вплив на акумулятор пристрою.

За даними Державної інспекції з нагляду за енергетикою України, в загальному енергоспоживання побутових приладів у режимі очікування може досягати 350-400 кВт год на рік.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень