З’явилися деталі вибухів у Керченській протоці у Криму: є влучання просто в ціль (ФОТО/ВІДЕО)

Вдалося вивести з ладу судно

У Керченській протоці сьогодні вночі було гучно. Там прогриміли щонайменше три вибухи. Через це рух транспорту на Кримському мосту повністю зупинили. Також там вимкнули освітлення.

Вже зранку стало відомо, що водний дрон, який є носієм тротилу, атакував російський танкер «SIG». Той отримав пробоїну в районі машинного відділення, пишуть російські видання «РИА Новости» і «ТАСС».

Там зауважують таке:

- У Морському рятувально-координаційному центрі «РИА Новости» повідомили, що атакований морським дроном поблизу Криму російський танкер отримав пробоїну, однак загрози затоплення судна немає.

 

Екіпаж залишається на судні, ніхто не постраждав.

Поки всі деталі ситуація не розкриті. Висновок з цієї нічної «бавовни» такий:

  • Дронами пошкоджено російський танкер-хімовоз «SIG».
  • Він був одним з найбільших танкерів росії і доправляв пальне окупантам. Попередньо, на момент атаки нафтопродуктів на борту танкера не було. Загалом він може перевозити 5 тисяч тонн пального.
  • Танкер «SIG» був під санціями США з 26 вересня 2019 року, бо російська влада надавала незаконну підтримку диктаторському режиму Асада у Сирії. Підтримка росією дозволила сирійському режиму продовжувати бомбардування, внаслідок яких було зруйновано численні лікарні, школи та громадські місця, що призвело до загибелі мирних жителів.

У мережі вже з'явилися фото і відео з місця атаки дронів.  Зокрема, можна бачити такі кадри:

Екіпаж танкера повідомляє, що чекає буксира, адже самостійно танкер пливти не може — машинне відділення затоплене. Чи вдасться росіянам врятувати судно, чи воно все ж піде за кораблем «Москва» — поки невідомо.

Нагадаємо, українські спецслужби атакували крейсер «Москва» 13 квітня 2022 року, тоді влада росії заявляла, що пошкодження несуттєві, корабель транспортують на ремонт, однак на наступну добу судно затонуло.

З'явилася реакція представників України щодо гарячої ночі у Криму. Зокрема, Голова СБУ Василь Малюк так прокоментував атаки надводними дронами на кораблі рф:

- Будь-яка «бавовна», що відбувається із кораблями рф чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком стосовно ворога.

 

Більш того — такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними.

 

Тож, якщо росіяни хочуть, аби «бавовна» припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю — покинути територіальні води України та нашу землю.

 

І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них.

 

 

Бо ми стовідсотково переможемо ворога у цій війні, - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень