«З незначним оптимізмом»: схвалено бюджет Рівненщини на 2022 рік

Сьогодні, 23 грудня

Бюджет області на 2022 рік сьогодні затвердили депутати на позачерговій дев'ятій сесії обласної ради восьмого скликання. Загалом головний фінансовий документ Рівненщини одноголосно підтримали 52 депутати. Попередньо бюджет-2022 пропрацювали прискіпливо та дуже ретельно.

Голова обласної ради Сергій Кондрачук зазначив:

Депутати обласної ради та працівники апарату провели зустрічі з керівниками всіх установ комунальної форми власності. Отриману інформацію систематизували, напрацювавши чіткі пропозиції щодо того, як максимально ефективно використовувати кошти платників податків.

 

Як і передбачає прийнятий обласною радою восьмого скликання бюджетний регламент, було проведено бюджетні слухання з головними розпорядниками коштів. І нині обласний бюджет 2022 року прийнято одноголосно. 

Відповідно до рішення депутатів, доходи обласного бюджету 2022 року встановлено на рівні 2,68 млрд грн. Видатки обласного бюджету становлять 2,678 млрд грн. Доходи бюджету при цьому перевищують видатки на 2,66 млн грн.

Утім, попри те, що у бюджеті зафіксовано зростання за видатками головних розпорядників коштів, це далеко не той поступ, на який хотілося б сподіватися, вважає голова обласної ради.

Потрібно чітко розуміти, що основний фінансовий документ формується на основі базових показників державного бюджету. І тут особливо пишатися нічим.

 

Анонсоване чинною державною владою та особисто Зеленським поліпшення життя кожного українця залишається лише обіцянкою, за яку, безумовно, доведеться нести відповідальність. Назву лише один промовистий показник: ріст мінімальної зарплати у наступному році буде найменшим за увесь період незалежності України й становитиме лише 3%.

 

Попри це, щиро дякую платникам податків, які у цей непростий час забезпечують виконання бюджету та можливість Рівненщині входити у наступний рік нехай з незначним, але все ж таки з оптимізмом, - зауважив Сергій Кондрачук.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень