З чого почалася історія супермоделей та любов до білої чоловічої сорочки (ФОТО)

Експерти стверджують, що саме з цього фото

Саме ця фотографія потрапила до ТОП-100 кращих фото світу з історії моди XX століття, які визначили еволюцію глянцю.

Фото зроблене у 1988 році на пляжі у Каліфорнії.

 

Тут тоді ще нікому не відомі Карен Александер, Рейчел Вільямс, Лінда Євангеліста, Тетяна Патітц та Крісті Тарлінгтон. 

 

Вони без макіяжу, чомусь у великих білих чоловічих сорочках та зовсім не всміхаються.

Це фото - робота Петера Ліндерберга, відомого німецького фотографа та режисера. Він працював з Лагерфельдом,  Армані та багатьма іншими видатними постатями світу моди. Фотограф помер у вересні 2019 року у Парижі.

Коли Ліндберг вже був відомим фотографом у Європі, його запрошували працювати для Vogue. Але він відмовлявся працювати для американського глянцю, запевняючи, що далекий від американської модної індустрії.

На його думку, американський глянець зробив культ з жіночої досконалості й сексуальності. А всі обкладинки журналів видавалися тільки після кропіткої ретуші.

Проте Ліндберга таки підкупили словами:

Зробіть в Америці такі фото, які покажуть, як саме ви хочете знімати. І ми надрукуємо це у Vogue.

Це була пропозиція, від якої фотограф не зміг відмовитися. В американському модельному агентстві він обрав нікому не відомих дівчат, які йому сподобалися, і поїхав з ними на пляж Санта-Моніка у Каліфорнії.

Дівчата вдягли найпростішу білу білизну, великі білі сорочки й рушили розважатися на березі океану.

Це було щось абсолютно не схоже на модні зйомки того часу. Ніяких дорогих суконь, коштовностей й кілограмового макіяжу, ніяких пафосних інтер’єрів й автомобілів…. Просто дівчата та море.

Коли фото побачив редактор Vogue, він закотив очі й казав, що надрукують фото тільки через його труп. Але невдовзі редактор у журналі змінився.

Нова редакторка Анна Вінтур з радістю пішла перебирати архіви і натрапила на ці фото.

 

Вона була настільки ними вражена, що вирішила друкувати їх не просто у журналі, а на обкладинці й без жодної ретуші.

Чи варто говорити, що це був скандал й справжня революція? А ще більший подив викликав той факт, що, виявляється, мода уже того періоду виявилася готовою сприймати новий імідж жінки – самостійної, натуральної, жінки – яка отримує задоволення від життя.

Обкладинка Vogue стала буквально вибуховою, а дівчата на фото в один момент перетворилися на супермоделей. Так, моделі, які знамениті не як авторки чи співачки – а як обличчя бренду. І як ми вже знаємо, саме ці дівчата й стали супермоделями 90-х.

Саме з того часу у масовій культурі дівчина у чоловічій білій сорочці є визнаним секс-символом.

Це історія 30-річної давнини. Це був початок й виток на зміну якому прийшли інстаграм-зірки, блогери й інфлюєнсери. Ви ж розумієте, ще трошки й почнеться нова хвиля, єдине, поки мало хто може спрогнозувати, яка саме.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень