З чого насправді роблять кукурудзяні палички: це знають одиниці

Ці смаколики часто дають дітям

Кукурудзяні палички стали поширеним снеком, який можна вживати як вдома, так і в дорозі, але мало хто замислюється, як їх виготовляють.

З чого роблять кукурудзяні палички

Кукурудзяні палички – це ласощі, які виготовляються з кукурудзяної муки. Їх легка, хрустка текстура та солодкий смак роблять їх популярними як серед дітей, так і серед дорослих.

Основним інгредієнтом кукурудзяних паличок є, звичайно ж, кукурудзяне борошно. Зерна кукурудзи подрібнюють до стану борошна, а потім додають інші компоненти, щоб отримати знайомі нам ласощі. Також до складу паличок можуть входити цукор, сіль, екстракт ванілі або какао, а також різні харчові добавки, такі як ароматизатори, барвники та консерванти.

Ось типовий склад паличок:

  • Кукурудзяне борошно;
  • Цукор;
  • Вода ;
  • Сіль;
  • Олія ;
  • Екстракт ванілі або цукрова пудра;
  • Харчові добавки.

Деякі виробники також додають до складу інші інгредієнти, такі як:

  • Молоко: Додає вершковий смак та робить палички більш м'якими.
  • Яєчний порошок: Збагачує палички білком та робить їх більш ситними.
  • Ароматизатори: Додають різні смаки, такі як шоколад, ваніль, полуниця.
  • Вітаміни та мінерали: Збагачують палички корисними речовинами.

Чим посипані кукурудзяні палички

Кукурудзяні палички можуть бути посипані різноманітними приправами або сіллю, щоб надати їм різноманітний смак. Більшість кукурудзяних паличок мають солодкий смак і посипані вони цукровою пудрою. Також можуть використовувати різноманітні соуси для їх смаження.

Шкода кукурудзяних паличок

 Алергія

У деяких людей є непереносимість білка, що міститься в кукурудзі. Про те, чим небезпечна алергія, ми всі знаємо. Можуть з’явитися найрізноманітніші анафілактичні реакції і навіть розвинутися астма. У легкій формі алергія може проявити себе в формі висипань.

Підвищення рівня цукру в крові

Кукурудза багата вуглеводами, а значить, її вживання може підвищити рівень цукру в крові у вашому організмі. У солодких паличках вуглеводів ще більше.

Здуття

У кукурудзі багато крохмалю. При розщепленні цього крохмалю в товстій кишці виникає багато газів. Малюки і так часто страждають від газів, так чи варто провокувати цей неприємний симптом?

Розлад шлунку

У кукурудзі багато клітковини. З одного боку це добре, але її надлишок може привести до спазмів шлунку. Не зловживайте вживанням солодких паличок, якщо з’їсти забагато — чекайте болю в животі.

Проблеми з зубами

У кукурудзі і так багато цукру, тим більше в солодких паличках. Все це шкідливо позначається на ваших зубах. Тому варто приділити важливу увагу гігієні рота, якщо ви пригостилися цим повітряним десертом.

Небезпечні інгредієнти

Завжди читайте склад кукурудзяних паличок, ви можете помітити наявність багатьох небажаних інгредієнтів. Емульгатори, барвники та цукрозамінники можуть завдати шкоди здоров’ю. Це можуть бути і легкі алергічні реакції, і навіть важкі захворювання — онкологія.

Діарея

Надмірне споживання продуктів на основі кукурудзи може привести до болю в животі і діареї. 

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень