З 2027-го буде все по-іншому: у Рівному навчатися у 10 класі дозволять не усім

Продовжити навчання у школі зможуть лише ті учні, у яких найкращий рівень знань

ЩО НЕ ТАК З ЛІЦЕЯМИ РІВНОГО І ДО ЧОГО ВЖЕ ГОТУВАТИСЬ УЧНЯМ 7 КЛАСІВ. Так почала свій допис депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Вона опублікувала у Фейсбуці пост про ситуацію в освітній галузі та майбутні зміни, оминути які не вдасться. 

Зокрема, йшлося про те, що черговий етап реформи Нової української школи суттєво змінить освітню мережу Рівненської тергромади.

З 2027 року у навчальних закладах буде організована початкова, базова і профільна освіта. І, відповідно до вимоги Міносвіти, саме створення академічних ліцеїв викликає найбільше питань.

На це звертає увагу батьків школярів Галина Кульчинська. Адже не всі теперішні 7-класники зможуть піти у 10 клас.

Для цього учням треба буде скласти іспит і продовжити навчання у школах зможуть лише ті, у кого найвищий рівень знань. Решта ж дітей мають продовжити навчання у коледжах.

Проте досі немає рішення, на базі яких закладів організують навчання старшокласників. Адже, відповідно до вимог реформи, в одному приміщенні не можуть перебувати учні профільної ланки і початкової.

Нещодавно депутати облради визначили 11 закладів, де будуть ліцеї. До переліку потрапили: 

ліцеї №7, 8, 12, 13, 26, 27, 29, «Престиж», «Колегіум», «Український» та РОЛі.

Втім, такий перелік Галина Кульчинська некоректним, адже не враховані думка освітян Рівного і потреби батьків. Необхідно зважати на розташування приміщень, їх площі і кількість потенційних старшокласників. Цієї цифри поки не знає ніхто.

Тож зараз це питання поглиблено вивчають фахівці галузі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень