З 1 квітня в Україні зміняться правила сплати податків

Йдеться про використання електронних грошей. Але сплатити ними можна не всі платежі

З 1 квітня 2023 року в Україні стартує дія нового закону, який буде визначати загальні принципи роботи платіжних систем.

Новий Закон України №2888 передбачає облік електронних гаманців та рахунків, які відкрито для платників податків небанківськими постачальниками. 

Йдеться зокрема про електронні гроші, пише сайт ProГроші 

Зокрема, з 1 квітня 2023 року українці матимуть можливість сплачувати податки та збори у готівковій або безготівковій формі, в тому числі за допомогою електронних та цифрових грошей.

Але, згідно з новим законом, платники податків не зможуть за допомогою електронних грошей сплачувати єдиний внесок та поповнювати єдиний рахунок.

За неподання інформації відповідним органам про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців, небанківські постачальники послуг можуть отримати штраф у розмірі 680 гривень.

Крім того, такі постачальники платіжних послуг можуть бути оштрафовані за здійснення видаткових операцій по електронних гаманцях до того, як отримали повідомлення від контролюючого органу про взяття рахунку на облік. Сума штрафу має бути не менше, ніж 1 700 гривень.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень