Їжте чебуреки «стоячи», або Де в Рівному подають вишневе пиво (ФОТО)

Цією публікацією ми відкриваємо серію матеріалів, в яких будемо знайомити наших читачів з рівненськими закладами харчування. Одразу зазначимо, що це не реклама і жоден заклад харчування нам за це не платить. Ми самі обираємо, куди йти і що замовляти. І нікого не попереджаємо. Ну, поїхали!

Якщо вам раптом захотілося пива, можна, звісно, купити пляшку чи бляшанку хмільного напою від відомого виробника – вибір чималий. Але якщо в місті є броварня, то гріх цим не скористатися. Отже, «Броварня на Грушевського» – перший заклад, в якому ми побували.

У «Броварні на Грушевського» можна сісти як у приміщенні зі скляними стінами, яке дає відчуття простору, так і в напівпідвальній частині, яка видається більш затишною. Цього разу ми зупинили свій вибір на другому варіанті.

Щодо інтер’єру. Все стильно, красиво і досить комфортно.

На стінах – тематичні плакати, у вазонах – живі квіти.

Музика є, але звучить ледь чутно, що насправді дуже цінно, якщо ви прийшли з друзями і хочете поспілкуватися. У вбиральнях дуже чисто, а це, погодьтеся, показник.

Щодо меню. У ньому можна знайти все, що смакуватиме вам до пива. І, звісно, пиво власного виробництва. В меню ви можете докладно прочитати про той чи інший вид пива, вміст спирту в ньому і про те, як краще його вживати. Там же наголошується, що пиво «живе» в келиху не більше 25 хвилин, тож не варто зволікати.

Ніхто й не зволікав. Замовили «П’яну вишню» і «Shvas Beer Dunkel». Перше - темне насичене пиво, з солодкуватим смаком та ароматом кісточки вишні. Аромат, до речі, теж вишневий. Реально смачне пиво, жінки точно оцінять.

Втім, інше пиво, темне «Shvas Beer Dunkel» з ледь відчутною хмільною гіркотою, теж дуже хороше. Взагалі, є підозра, що яке б ви пиво не обрали у «Броварні на Грушевського», воно вам сподобається.

До пива вирішили замовити два види міні-чебуреків і два види курячих крилець.

Спочатку нам принесли міні-чебуреки з телятиною та бараниною. Порція 200 г плюс два соуси – томатний гострий і соус тартар.

Чебуреки подають у високих склянках. Ви, звісно, можете перекласти їх на тарілку та їсти за допомогою ножа і виделки, але це буде блюзнірством. Тому що чебуреки (міні-чебуреки не виключення) їдять виключно руками і «стоячи». Під «стоячи» мається на увазі не вставати з-за столу, а тримати чебурек вертикально, як на фото.

В нашому випадку треба тримати чебурек за «хвостик» і вмочати у соус. Смакота!

[media=146538] [media=146537]

До речі, між чебуреками з телятиною і чебуреками з бараниною різниця не дуже помітна. Може тому, що чебуреки гарячі. Може, через соуси. Але, якщо порівняти начинку, то видно, що фарш відрізняється по кольору.

Чебуреки хрусткі й на диво ситні. Які з них виграли в чебуречному батлі? І з телятиною, і з бараниною – вони однаково смачні. Тому вийшла чебуречна нічия. А от у битві курячих крилець переможець таки визначився.

Власне, можна було обмежитися самими лише чебуреками – вони дійсно дуже поживні. Та крильця вже були замовлені:

1) запечені в хоспері (це іспанська піч закритого типу)

2) копечні крила в соусі барбекю (подаються з картоплею фрі)

Обидві страви смачні, але другий варіант – це трохи більше, ніж просто курячі крильця. Тож у цьому батлі перемогли копчені крила.

До речі, нагадаємо, що птицю також їдять руками. Тож коли ти смакуєш курячими крильцями в соусі барбекю, рано чи пізно розумієш, що доведеться йти до вбиральні мити руки. А іноді і вмиватися. Зазвичай у процесі походу від стола до умивальника естетики небагато. Тому, коли офіціант приніс тарілку з вологими серветками, хотілося його обійняти. Але з руками в соусі барбекю цього, звісно, краще не робити.

Про обслуговування варто згадати окремим абзацом. Офіціанти чемні та ненав’язливі. Фактично ти їх не помічаєш, але коли треба – вони тут, як тут. Нам, наприклад, трапився ідеальний Валерій. Треба було зробити фото, але, знову ж таки, руки в соусі барбекю.

Ну і фото чека для того, аби зорієнтувати вас по цінах.

Не зважайте на молочний шоколадний коктейль наприкінці – це випадковість у нашому крилато-чебуречно-пивному вечорі. Але випадковість цілком приємна.

А ми ще повернемося до «Броварні на Грушевського», але вже, напевно, на рибні страви.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень