Їжте чебуреки «стоячи», або Де в Рівному подають вишневе пиво (ФОТО)

Цією публікацією ми відкриваємо серію матеріалів, в яких будемо знайомити наших читачів з рівненськими закладами харчування. Одразу зазначимо, що це не реклама і жоден заклад харчування нам за це не платить. Ми самі обираємо, куди йти і що замовляти. І нікого не попереджаємо. Ну, поїхали!

Якщо вам раптом захотілося пива, можна, звісно, купити пляшку чи бляшанку хмільного напою від відомого виробника – вибір чималий. Але якщо в місті є броварня, то гріх цим не скористатися. Отже, «Броварня на Грушевського» – перший заклад, в якому ми побували.

У «Броварні на Грушевського» можна сісти як у приміщенні зі скляними стінами, яке дає відчуття простору, так і в напівпідвальній частині, яка видається більш затишною. Цього разу ми зупинили свій вибір на другому варіанті.

Щодо інтер’єру. Все стильно, красиво і досить комфортно.

На стінах – тематичні плакати, у вазонах – живі квіти.

Музика є, але звучить ледь чутно, що насправді дуже цінно, якщо ви прийшли з друзями і хочете поспілкуватися. У вбиральнях дуже чисто, а це, погодьтеся, показник.

Щодо меню. У ньому можна знайти все, що смакуватиме вам до пива. І, звісно, пиво власного виробництва. В меню ви можете докладно прочитати про той чи інший вид пива, вміст спирту в ньому і про те, як краще його вживати. Там же наголошується, що пиво «живе» в келиху не більше 25 хвилин, тож не варто зволікати.

Ніхто й не зволікав. Замовили «П’яну вишню» і «Shvas Beer Dunkel». Перше - темне насичене пиво, з солодкуватим смаком та ароматом кісточки вишні. Аромат, до речі, теж вишневий. Реально смачне пиво, жінки точно оцінять.

Втім, інше пиво, темне «Shvas Beer Dunkel» з ледь відчутною хмільною гіркотою, теж дуже хороше. Взагалі, є підозра, що яке б ви пиво не обрали у «Броварні на Грушевського», воно вам сподобається.

До пива вирішили замовити два види міні-чебуреків і два види курячих крилець.

Спочатку нам принесли міні-чебуреки з телятиною та бараниною. Порція 200 г плюс два соуси – томатний гострий і соус тартар.

Чебуреки подають у високих склянках. Ви, звісно, можете перекласти їх на тарілку та їсти за допомогою ножа і виделки, але це буде блюзнірством. Тому що чебуреки (міні-чебуреки не виключення) їдять виключно руками і «стоячи». Під «стоячи» мається на увазі не вставати з-за столу, а тримати чебурек вертикально, як на фото.

В нашому випадку треба тримати чебурек за «хвостик» і вмочати у соус. Смакота!

[media=146538] [media=146537]

До речі, між чебуреками з телятиною і чебуреками з бараниною різниця не дуже помітна. Може тому, що чебуреки гарячі. Може, через соуси. Але, якщо порівняти начинку, то видно, що фарш відрізняється по кольору.

Чебуреки хрусткі й на диво ситні. Які з них виграли в чебуречному батлі? І з телятиною, і з бараниною – вони однаково смачні. Тому вийшла чебуречна нічия. А от у битві курячих крилець переможець таки визначився.

Власне, можна було обмежитися самими лише чебуреками – вони дійсно дуже поживні. Та крильця вже були замовлені:

1) запечені в хоспері (це іспанська піч закритого типу)

2) копечні крила в соусі барбекю (подаються з картоплею фрі)

Обидві страви смачні, але другий варіант – це трохи більше, ніж просто курячі крильця. Тож у цьому батлі перемогли копчені крила.

До речі, нагадаємо, що птицю також їдять руками. Тож коли ти смакуєш курячими крильцями в соусі барбекю, рано чи пізно розумієш, що доведеться йти до вбиральні мити руки. А іноді і вмиватися. Зазвичай у процесі походу від стола до умивальника естетики небагато. Тому, коли офіціант приніс тарілку з вологими серветками, хотілося його обійняти. Але з руками в соусі барбекю цього, звісно, краще не робити.

Про обслуговування варто згадати окремим абзацом. Офіціанти чемні та ненав’язливі. Фактично ти їх не помічаєш, але коли треба – вони тут, як тут. Нам, наприклад, трапився ідеальний Валерій. Треба було зробити фото, але, знову ж таки, руки в соусі барбекю.

Ну і фото чека для того, аби зорієнтувати вас по цінах.

Не зважайте на молочний шоколадний коктейль наприкінці – це випадковість у нашому крилато-чебуречно-пивному вечорі. Але випадковість цілком приємна.

А ми ще повернемося до «Броварні на Грушевського», але вже, напевно, на рибні страви.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень