Їздити чи не їздити в «червоних» зонах – в областях вирішуватимуть самі

Кабмін дозволив

На своєму засіданні 22 березня Кабінет міністрів дозволив місцевій владі самостійно забороняти роботу громадського транспорту в регіонах, які перебувають у «червоній» карантинній зоні.

Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах “червоної” зони. За їхніми рішеннями ЗАБОРОНЯТИМУТЬСЯ регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом», – написав у Telegram міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Про це пише РАДІО ТРЕК.

Винятки, на які не може вплинути місцева влада, становлять:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів разом з водієм становить не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на Covid-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Питання про заборону міжобласного автомобільного чи залізничного сполучення і надалі перебуває у компетенції державної комісії з ТЕБ та НС.

До цього лише урядова постанова забороняла пасажирські перевезення у населених пунктах, які перебували у «червоній» зоні.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень