Їли оселедець і ковбасу: мешканці Рівненщині підхопили тяжку хворобу

Вони у стані середньої тяжкості


За останні два дні у Рівненській області двоє людей захворіли на ботулізм. Про це пише Рівненський лабораторний центр.

В смт Томашгород Рокитнівського району та у Дубні.

Хворі перебувають у Дубровицькій і Дубенській ЦРЛ. У них характерні симптоми: порушення зору (двоїння, розпливання, мерехтіння в очах), загальна слабкість, порушення ковтання.

Перебіг хвороби – середньої важкості. Хворим введена антиботулінічна полівалентна сироватка.

Хворі споживали недоброякісні завезені продукти: сирокопчену курячу ковбасу в вакуумній упаковці, пресерву оселедця та салат «Оселедець під шубою» власного приготування.

В лабораторному центрі наголошують, що для запобігання захворюванню на ботулізм важливе значення має споживання доброякісних харчових продуктів.

 Купуючи їх, обов’язково необхідно звертати увагу на термін придатності продуктів, зовнішні та смакові властивості (спожиті хворими на ботулізм харчові продукти були неякісні).

При виготовленні домашніх виробів необхідно дотримуватись технології приготування, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, оскільки ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.

Додамо, що усього в Рівненській області в 2020 році зареєстрували 6 випадків ботулізму, із них 3 випадки в с. Кам'яниця Дубенського району, 2 – м. Дубно та 1 – смт Томашгород Рокитнівського району. У 2019 році зареєстровано 4 випадки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень