Європейський день кота: як виховати суперпухнастика

Не забудьте потішити чимось смачненькими своїх муркотунів

Сьогодні у Європі відзначають Міжнародний день кота.

Це свято започаткували ще у 1992-му і відтоді щороку 17 лютого європейці вшановують заслуги котів, показують їм своє шанування і любов.

Ми вирішили розповісти вам більше про цих милих тварин. 

Зокрема, про правила котячого виховання

Давно доведений факт, що чим молодший кіт, тим простіше його виховувати. Найкраще «працювати» з кошеням віком до 6 місяців. Однак і старших тварин можна виховати – просто на це піде трохи більше часу.

Перше, що ви маєте зробити - визначити правила свого будинку. Вирішіть, що дозволено, а що – під забороною.

Правила повинні бути однаковими для усіх тварин (якщо у вас кілька домашніх улюбленців) і ніколи не порушуватися.

Не можна в один день дозволяти кошеняті стрибати по столах і гризти проводи, а в інший – карати його за це. Кошеня заплутається і не зрозуміє, як правильно поводитися.

Покарання взагалі слід виключити з виховного процесу.

 

У котів погано з логічним мисленням, особливо, якщо між вчиненою шкодою і покаранням минув якийсь час. Впливати на кошеня можна лише у момент його хуліганства.

Заради безпеки членів сім'ї забороніть їм грати з кошеням руками й ногами. Руки повинні асоціюватися у кота тільки з ласкою та їжею, а не з противником.

Ігноруючи це правило, дорослий кіт постійно полюватиме на руки та ноги, що зазвичай – не дуже приємно.

Дорослий вихований кіт повинен знати, що їсти можна лише зі своєї миски, ходити у туалет - лише в лоток, а гострити кігті – виключно у пристосованому для цього місці.

Щоб так і було, привчайте кошеня до порядку ще змалку: поставте його миски й лоток у певне місце і не пересовуйте їх. Також варто встановити час годування - так ви уникнете бажання кота поцупити щось зі столу.

Найкраще виховання кошеняти - це гра. Утримайтеся від лайки і протягування рук - тоді муркотун вас не боятиметься.

Читайте також: 10 доказів того, що кішки - кращі за собак

Небажана поведінка кошеняти

Переважно кіт «погано поводиться», намагаючись задовольнити власні потреби або звичайну цікавість.

До прикладу:

✅ якщо кошеня гризе дроти, плінтуси чи квіти, воно хоче поточити зубки і поповнити запас вітамінів. Спробуйте зацікавити пухнастика іграшкою із запахом і давайте йому вітаміни;

✅ якщо кошеня копирсається у смітнику, воно просто шукає їжу. Не лишайте недоїдки у сміттєвому відрі, адже коти сильно реагують на запахи;

✅ якщо кошеня ходить у туалет у недозволеному місці – кошеняті не подобається його лоток чи його місце розташування, воно не вміє ним користуватися або не знає, де він знаходиться;

✅ кошеня лазить по столах і заглядає у шафи - проявляє цікавість. Зробіть так, аби такі дії асоціювалася у нього з чимось неприємним: звуком чи запахом, але НЕ БИЙТЕ його.

До слова, якщо кіт часто вилазить на стіл, спробуйте фокус з тацею (підносом). Розташуйте його таким чином, щоб стрибнувши на нього, тварина разом з ним опинилася на підлозі.

Дуже ефективними для виховання котів є застережні заходи. Аби муркотун не нудьгував, доки вдома нікого немає, придбайте йому кілька різнотипних іграшок.

Читайте також: ТОП-11 причин, чому дратуються коти

Загалом у році є кілька Днів кота. Зокрема, національне свято у Японії припадає на 22 лютого, у Росії – на 1 березня, у Британії – на 8 серпня, а у США – на 29 жовтня.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень