ТОП-11 причин, чому дратуються коти

Трохи більше про поведінку домашніх улюбленців

Розчісування

Достатньо коту тільки побачити гребінець, як він одразу почувається некомфортно і намагається втекти. Привчити кота до розчісування можна, проте глибоко в душі він все одно ненавидить цей процес. Під час розчісування коти легко можуть подряпати свого господаря.

Прямий погляд в очі

Коти сприймають прямий погляд в очі, ось це бажання грати, хто кого передивиться, як намір домінувати. Тож найчастіше коти починають шипіти й дратівливо махати хвостом.

Брак уваги

Коти, як не крути, товариські тварини. Тож лишати котів надовго самих не варто, вони це сприймають як особисту образу. Коти тривалий час після такого можуть не йти на контакт, або навіть зробити ваші капці мокрими.

Надлишок уваги

Але коли саме проявити свою увагу – кіт вирішує сам. Його неймовірно дратує, якщо його гладять і тягнуть на руки, коли він спить. Коли кіт готовий до всіляких ніжностей, він сам прийде до господаря.

Неякісна їжа

Так, коти не люблять неякісну й несвіжу їжу. Його може дратувати навіть м’який корм, що пролежав у тарілці понад дві години. Тож краще годувати кота у визначені години.

 

Ліки

Приймати ліки не любить ніхто. І коти не виняток. Дослідження американських ветеринарів на початку 2000-х показало, що 64% котів після приймання ліків штучно викликають блювоту, аби позбутися ліків.

Шум у помешканні

За статистикою 5 із 6 котів не можуть перенести звук пилосмоку, що працює. Це легко пояснити, адже коти мають значно гостріший слух, ніж людина, і сприймають діапазон у три рази ширший. Особливо чуттєві коти до високих звуків, і навіть голосисті концертні виступи, які господарі вдома дивляться по телевізору, можуть їх дратувати.
Але є й добрі новини. Усі звуки коти умовно поділять на старі, які вони вже знають, і нові. Тож добре знайомі звуки, навіть дуже голосні – котів не лякають, вони до них звикли. А от нові, навіть ледь помітні, є дуже бентежними.

 

Брудний лоток

Напевно, з цього пункту варто було починати – бо це корінь усіх проблем щодо мокрих капців й калюж в неочікуваному місці вдома. Коти не люблять бруду й неприємних запахів. Тож якщо його лоток брудний – вони шукають йому заміну. І тут знову ж таки керуються коти своєю системою відчуттів. Нюх у котів у 14 разів сильніший від людського. І те, що нам здається просто неприємним запахом, вони сприймають як страшний сморід.

Подорожі автомобілем

Котам властива так звана морська хвороба. Їх надто швидко закачує в автомобілі, у них виникає блювота. Додати сюди ще й незнайомі запахи та звуки, і можете уявити, наскільки роздратоване створіння опинилося поруч із вами.

Купання

Коти не люблять купатися. Ні, не всі. Є окремі породи великих котів, які інколи лояльні до водних процедур. Але більшість вусатих все ж не цінують цих гігієнічних процедур. Між шкірою і шерстю кота є своєрідний прошарок повітря, який допомагає домашнім улюбленцям зберігати тепло. А витрушуватися як собаки коти не вміють, а з мокрою шерстю тепла не зберегти. Крім того, мокра шерсть має сильніший запах, що підвищує ризик, що вашого кота зможе почути якийсь хижак більших розмірів.

Інші коти

Котам псує настрій присутність інших котів, з якими треба ділити простір або увагу господаря. У ситуації, коли в помешканні, де вже проживав кіт, з’являється новий, неодмінно має з’явитися чітка ієрархія. Один альфа-лідер, а інший йому підкорюється.

 

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень