Європа назвала умови, за якими відкриє кордони для українців

Врахує і принцип взаємності

Єврокомісія назвала критерії, за яких будуть скасовані обмеження на подорожі для мешканців країн, які не входять в ЄС, в тому числі для України, — повідомляє Європейська правда.

Крім епідемічної ситуації будуть враховувати й принцип взаємності.

Багато третіх країн також запровадили обмеження на подорожі для громадян, які прибувають з ЄС. З метою рівного ставлення третя держава також має зняти обмеження на в’їзд з ЄС.

Громадяни ЄС і громадяни асоційованих держав Шенгенської угоди, а також громадяни третіх країн, які законно проживають в Європейському Союзі, а також члени їх сімей повинні бути звільнені від обмеження на поїздки, незалежно від того, повертаються вони додому чи ні — йдеться у рекомендаціях Єврокомісії.

Видання зауважує, що Україна наразі не скасувала обмеження на в’їзд іноземців у зв’язку з коронавірусом, тому має змінити ці правила, щоби отримати взаємне відкриття кордонів з боку ЄС.

Загалом європейські кордони запрацюють з 1 липня, однак не всі країни світу потраплять у першу хвилю.

Обмеження на поїздки повинні бути зняті в першу чергу з третіх країн, які мають порівнянну або кращу епідемічну ситуацію, ніж в середньому по ЄС.

Головними критеріями у цьому контексті будуть:

  • число нових інфекцій на 100 000 населення;
  • тенденція до зростання числа нових інфекцій;
  • загальна реакція країни на COVID-19 з урахуванням таких аспектів, як тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування, лікування та звітність.

Попередньою умовою для відкриття кордонів буде також здатність забезпечити дотримання заходів стримування, таких як фізичне дистанціювання, протягом всієї подорожі, від місця відправлення до місця призначення, в тому числі під час будь-якого можливого транзиту через райони підвищеного ризику, — пише Європейська правда.

Ще один аспект, який буде враховуватися при відкритті кордонів ЄС — це можливе використання третьої країни для транзиту мандрівниками інших країн, які не відповідають критеріям.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень