Єлизавета ІІ сьогодні встановить світой рекорд

Сьогодні о 19:30 за київським часом Єлизавета Друга офіційно стане монархом, що найдовше правив Великою Британією

Вона очолює країну ось уже 63 роки, сім місяців і майже три дні. Це довше за попередній рекорд, встановлений її прабабусею, королевою Вікторією.

Єлизавета Друга очолила Британію у 25 років і встановила ще кілька рекордів – стала першим британським монархом, хто відвідав Австралію та Нову Зеландію, здійснила рекордну кількість подорожей – 270 офіційних візитів до 128 країн світу. За час її правління змінилось 12 прем'єр-міністрів.

Наполегливо працювати Єлизавета Друга продовжить і сьогодні, в такий знаменний день. Замість відзначати рекордно тривалий термін правління, королева разом зі своїм чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіпом, візьме участь у відкритті залізниці. Попри це, привітати улюблену монархиню планує як британський парламент, так і тисячі підданих. Надвечір у Лондоні влаштують парад кораблів та святковий салют.

До слова, найдовше за всіх нині живих монархів у світі і довше за всіх своїх попередників царює король Таїланду з династії Чакрі Пхуміпон Адульядет Великий. Він на престолі з 1946 року.

Нагадаємо, що в цей день 246 років тому народився Іван Котляревський – письменник, драматург та зачинатель сучасної української літератури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень