«Єдиний лабораторний центр»: де здавати аналізи мешканцям Рівного

З настанням нового року «правила» у медзакладах почали змінюватися

«Лікар – ТУТ, аналізи – ТАМ. Людей відправляють на аналізи з одного медзакладу до іншого!».

З такою скаргою до нашої редакції днями звернулася рівнянка. Каже, що прийшла на прийом до лікаря до однієї лікарні, а здавати аналізи її направили зовсім до іншої і це викликає певні питання.

Аби розібратися, що змінилося у наданні медичної допомоги у Рівному, ми зателефонували  до начальника міського управління охорони здоров'я Віктора Іськіва.

Виявляється, з 1-го січня вузькопрофільні спеціалісти, які працюють у центрах ПМСД Рівного, почали підпорядковуватися головним лікарям міських лікарень.

Зокрема, відтепер спеціалісти вузького профілю з «Ювілейного» підпорядковані головлікарю міської лікарні №2 (вул. О.Олеся, 13), а з «Північного» і «Центрального» - головлікарю центральної міської лікарні (вул М. Карнаухова, 25А).

Відповідно, лабораторні служби – так само підпорядковуються цим медичним закладам.

Віктор Іськів пояснив, що зміни у місті відбуваються, аби привести рівненські медзаклади у відповідність до чергового етапу медичної реформи:

Якщо зараз якісь питання виникають - це скоріше всього якесь непорозуміння, що якісь аналізи там здаються, а там – не здаються. Допускаю, що таке могло статися, бо люди тільки почали по-іншому працювати, відповідно, могло щось подібне відбутися. Це тимчасове явище і я з цим розберуся.

 

Пацієнти ці зміни не повинні відчувати, що десь кудись їм треба їздити окремо.

При цьому, звернень щодо незручностей зі здачею аналізів у різних медзакладах, до них не надходило, каже начальник управління.

Між тим, з часом у Рівному може з’явитися такий собі «єдиний лабораторний центр». Що саме він передбачатиме і як працюватиме, поки не зрозуміло. Втім, для появи подібного «центру» є певні передумови:

Розглядатимуть питання лабораторної служби, бо логічно, щоб апаратура працювала цілодобово, адже чим більше вона навантажена, тим менша собівартість аналізів.

 

Однак поки що якихось конкретних кроків на рівні міста ми не робили, - пояснив Віктор Іськів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень