Яйце, борошно та трохи майонезу: вдома не повірять, що ви готуєте печиво
Близькі здивуються, але із задоволенням з’їдять
Якщо вдома є ласуни, то солодощі на полицях не затримуються і запаси смачненького треба постійно поповнювати.
Однак дієтологи не підтримують такий спосіб життя і рекомендують мінімізувати споживання борошняних виробів. Поки ви ще тільки на шляху до відмови від солодкого приготуйте це печиво, яке стане вашим улюбленим, адже воно в міру солодке, пише Телеграф.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- цукрова пудра – 80 г;
- майонез – 80 г;
- вершкове масло – 90 г;
- борошно — 230 г;
- розпушувач – 3/4 ч. л.;
- сіль – 4 г;
- ванілін – 4 г.
У мисці змішуємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою, сіллю і ваніліном до розчинення дрібок.
В отриману суміш додаємо яйце, майонез та повторно перемішуємо. Туди ж відправляємо третину борошна разом із розпушувачем і замішуємо тісто. Продовжуючи вимішуючи, додаємо в тісто залишки борошна.
Тісто кладемо в мішок кондитерський і використовуємо насадку Закрита зірка.
Деко застилаємо пергаментом, на який за допомогою кондитерського мішка зціджуємо невеликі брикетики печива. Мішок трохи водимо у різні боки – так у вас вийде хвилястий рельєф.
Печиво відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 10-15 хвилин. При подачі печива за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ