Японці готові інвестувати у Рівне. Є перші кроки (ФОТО)

За рік лунатимуть конкретні пропозиції

Японські інвестори невдовзі можуть зайти у Рівне.

Для цього є усі передумови, заявив Перший секретар Посольства Японії в Україні Ацуші Вакуі (на фото вгорі) під час офіційного візиту у Рівне у четвер, 7 червня:

Деякі японські компанії мають фабрики та заводи в Україні. На жаль, це не ваш регіон, але вони недалеко від Рівненщини. Це Тернопіль, наприклад. Це японська компанія, яка виробляє запчастини до автомобілів. Вважаю, ми маємо великий потенціал для подальшої співпраці.

Із конкретними пропозиціями Ацуші Вакуі пообіцяв повернутися у Рівне вже за рік.

У свою чергу мер Рівного Володимир Хомко так висловився про зустріч:

Я сподіваюся, що нинішня зустріч із першим секретарем Посольства Японії в Україні буде мати позитивні результати. Ви знаєте одну з наших головних проблем. У нас є багато позитивних моментів, про які ніхто не знає. У нас є земля, є вода, зручне географічне розташування і ряд інших переваг, про які японський дипломат може розповісти співвітчизникам-інвесторам. Я б хотів, що б у нас з’явилися серйозні виробництва. У нас довкола Рівного є для цього земля.

 

 

Якщо десь неподалік міста буде збудовано якесь потужне підприємство, на якому працюватимуть жителі Рівного, ми допоможемо їм, налагодивши пасажирське транспортне сполучення. Звичайно, було б добре, якщо б ми все це об’єднали. Але як це зробити, якщо прилеглі до Рівного територіальні громади цього не хочуть? У будь-якому випадку, все, що залежить від міської влади, я гарантую, що буде зроблено. Хоча не все від мене залежить: є загальнодержавні проблеми, податки  і таке інше. Втім, чим зможемо, тим будемо сприяти. 

Після офіційної зустрічі у міській раді пан Ацуші Вакуі та міський голова Володимир Хомко побували на алеї сакур біля драмтеатру.

Тут вони підливали саджанці японської вишні.

Дерева Рівному подарували у посольстві Японії на честь відзначення 25 річниці дипломатичної співпраці Японії та України.

Мер Рівного пообіцяв по-особливому доглядати за деревами, адже це дуже важливо «для плідної співпраці країн, міст зокрема».

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень